Grove sandwichboller

Grove sandwichboller
Grove sandwichboller er helt perfekte til lækre hjemmesmurte sandwich eller min personlige favorit, flæskestegssandwich.
De grove sandwichboller er et rigtig godt alternativ til en helt lys sesambolle. Selvom de er grove, bliver de stadig luftige og saftige – Se billedet nederst på siden, hvor man kan se, hvor meget de hæver op.
De kan sagtens holde sig nogle dage og de er nemme at lune, inden de skal bruges.
Hvis man ikke er så meget til grove boller, kan man erstatte grahamsmelet med tilsvarende hvedemel.

8 stk         2½ time

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 200 g grahamsmel
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk akacie honning
  • 2 tsk salt
  • 10 g bageenzymer (kan undlades)
  • Sesamfrø til topping

Fremgangsmåde

  1. Gær opløses i lunkent vand sammen med akacie honningen

  2. Hvedemel, grahamsmel, salt og bageenzymer blandes sammen og tilsættes

  3. Ælt det hele godt sammen til dejen er elastisk.

  4. Lad den hæve overdækket i ca. 1 time

  5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den til 8 boller

  6. Læg dem på en bageplade og tryk dem let på toppen – de må ikke blive alt for flade

  7. Pensel bollerne med lidt mælk eller vand og drys sesamfrø på toppen

  8. Sæt dem i en slukket ovn med et ildfast fad i bunden i 45 minutter. Hæld kogende vand i det ildfaste fad hvert 10. minut

  9. Efter de 45 minutter tændes ovnen på 200°C varmluft mens bollerne og det ildfaste fad stadig er i ovnen

  10. Bag dem i ca. 20 minutter

  11. Ønskes en lidt sprødere kant på bollerne, fjernes fadet med vand 5 minutter før de er færdige

Grove sandwichboller

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*