Kartoffelsuppe med porrer og stegt flæsk

Kartoffelsuppe med porrer og stegt flæsk
Kartoffelsuppe med porrer er en klassiker til de kolde vintermåneder. Vi har valgt at tilføje gulerødder i suppen for at give den lidt sødme, de kan sagtens undlades så anbefaler vi bare, at der puttes flere porrer i istedet for. For at give kartoffelsuppe med porrer et tvist og samtidig mere fylde til at mætte de sultne maver, har vi valgt at tilføje stegt flæsk, som giver en god kontrast til den friske suppe – men pas på, man kan blive afhængig 🙂

4 personer         45 minutter

Ingredienser

  • 15 g smør
  • 1 løg
  • 500 g kartofler
  • 200 g porrer
  • 100 g gulerødder
  • 1 grøntsagsboullion
  • 9 dl vand
  • 1 dl fløde
  • 500 g stegt flæsk
  • salt
  • rød peberfrugt til pynt

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret i en gryde ved svag varme
  2. Svits løgene i et par minutter (de må ikke blive brune)
  3. Tilsæt kartofler, porrer, gulerødder, boullionterning samt vand
  4. Lad suppen koge i 25 minutter
  5. Tænd ovnen på 200 grader
  6. Skær sværen af flæsket og skær flæsket ud i tern
  7. Fordel flæsket på en bageplade og drys salt over
  8. Sæt flæsket i ovnen og lad det stege indtil det er sprødt (ca. 20-30 minutter)
  9. Når suppen er kogt færdig, blendes den enten med en håndmixer eller ved hjælp af en blender (hvis man benytter en blender, så pas på dampen i blenderen. Det kan få låget til at springe af og så har man suppe i hele køkkenet)
  10. Når suppen er blendet færdig, hældes den tilbage i gryden ved svag varme
  11. Smag til med lidt fløde og salt

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*