Tærte med bær og crumble

Tærte med bær
Denne tærte med bær smager skønt med vaniljecreme eller flødeskum til – den skal helst spises lun.
Tærten kan laves uden tærtebunden med bærrene nederst og crumble øverst. Man kan også lave tærten med forskellige bær alt afhængig af hvad man foretrækker.
Hvis man laver tærten med friske bær, er det blot tærtebunden og crumble, der skal i ovnen og bages. Tærtebunden bages 15 minutter som beskrevet i opskriften og crumble lægges på en bageplade med bagepapir og bages til den er gylden.
En god tærte med bær smager også godt sammen med en god hjemmelavet is.
Det er en super sommerdessert, der er dejlig frisk i smagen.

8 personer         1 time

Ingredienser

Tærtedejen:

  • 150g hvedemel
  • 75g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 125 g smør
  • smør til formen

Fyld til tærten:

  • 500 g friske eller frosne bær
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk smør
  • 1,5 dl mel
  • 1 dl havregryn
  • 30 g sukker
  • 50-100 g smeltet smør

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 185°C varmluft
  2. Bland mel, sukker og salt sammen
  3. Skær smørret ud i mindre stykker og bland det godt sammen med melet til det bliver en dejklump
  4. Smør tærteformen med smør og tryk dejen ned i formen og op langs kanterne
  5. Prik dejen med en gaffel og bag den i ca. 15 minutter
  6. Smelt 1 spsk smør på en pande ved jævn varme
  7. Tilsæt bærrene og 2 spsk sukker, lad det stå et par minutter mens der røres og stil det så til side
  8. I en skål blandes mel, havregryn, sukker og ca. 50 g smeltet smør sammen
  9. Konsistensen bliver smuldrende, hvis ikke tilsæt mere smør for at opnå den ønskede konsistens
  10. Hæld bærrene i den lune tærteform og tilsæt den smuldrende kagedej ovenpå bærrene
  11. Sæt tærten i ovnen ved 220°C i ca. 35-40 minutter

hindbaer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*