Wok med spicy kylling og friske grøntsager

Wok med spicy kylling
Vi er blevet helt vilde med forskellige wokretter og specielt denne wok med spicy kylling.
Wokretter er nemme at lave, de smager fantastisk og samtidig får man tømt godt ud i grøntsagsskuffen. Ofte tager de heller ikke mere end 30 minutter og det er jo skønt de dage det kniber lidt med tiden.
Retten er krydret, men selvom det er en wok med spicy kylling, er den ikke i den stærke ende. Ønsker man en stærkere wok, kan man tilføje friskskåret chili – det giver den lige et hak mere.
Den friske mango og de ristede nødder balancerer retten godt, og er efter min mening helt uundværlige i denne wok.

4 personer         30 minutter

Ingredienser

  • 350 g kyllingefilet
  • 1,5 spsk olie
  • 1-2 spsk chilipulver
  • 100 g fuldkornsnudler
  • 2 fed hvidløg
  • 125 g sukkerærter
  • 25 g ristede, saltede cashewnødder
  • 3 forårsløg
  • ½ mango

Dressing:

  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk chilipulver
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 tsk honning
  • saft fra en lime

Fremgangsmåde

  1. Hæld vand i en gryde og bring det i kog inden nudlerne tilsættes
  2. Skær kyllingen ud i mindre strimler
  3. Bland olie, chilipulver og hvidløg godt sammen og vend kyllingen deri
  4. Steg kyllingen et par minutter og tag det af varmen når det er færdigt
  5. Skær forårsløg og mango ud i mindre tern
  6. Læg sukkerærterne i en skål, blancher dem i kogende vand i et par minutter og skær dem derefter ud i strimler
  7. Bland kylling, grøntsager, nødder og nudler i en skål
  8. Bland dressingen af olie, hvidløg, chilipulver, sojasauce, honning og lime godt sammen
  9. Hæld dressingen over i skålen og rør det hele godt sammen – velbekomme

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*