5-korns boller

Grove 5-korns boller
Normalt kan det være svært at få grove boller luftige. Men med denne opskrift på 5-korns boller er det lykkes, at lave boller der både har det grove, luftige og lette og ikk bliver tørre, som nogle grove boller kan blive. Det er uden tvivl blevet vores favorit, når bollerne skal have lidt mere indhold. De holder sig friske i mange dage og kan nemt lunes i ovnen inden de skal spises. mængden af 5-kornsblandingen kan varieres efter smag. Er du glad for kerner og korn, kan du sagtens bruge 200 g til disse 5-korns boller. Vil du have endnu grovere boller, kan du erstatte ca. 150 g hvedemel med fuldkornshvedemel.

20-24 stk         2 timer

Ingredienser

  • 150 g 5-kornsblanding
  • 3 dl vand
  • 500 g manitoba hvedemel
  • 200 g grahams mel
  • 3 dl mælk
  • 1 dl cheasy fraiche 5 %
  • 50 g gær
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk akacie honning
  • 2 spsk oliven olie
  • 12 g bageenzymer (kan undlades)

Fremgangsmåde

  1. 5-kornsblandingen koges i vandet i et par minutter. Hæld mælken i blandingen og lad det køle ned til det er ca. 35 grader
  2. Opløs gæren i blandingen og tilsæt cheasy fraiche, grahams mel, salt, olie og honning og rør det godt sammen
  3. Tilsæt hvedemel og rør det sammen i 10 minutter på maskine på højeste hastighed – minimum 15 minutter i hånden
  4. Lad dejen hæve lunt og overdækket i 1 time
  5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form den til 20-24 boller
  6. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem igen hæve overdækket i 30-40 minutter
  7. Pensel dem med mælk og bag dem 15-18 minutter ved 200°C varmluft.


5-korns boller

5-korns boller

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*