Ærtesuppe med råmarineret laks

Ærtesuppe med råmarineret laks
Ærtesuppe med råmarineret laks smager helt fantastisk. Det er en anderledes, men utrolig lækker forret, som de fleste vil sætte stor pris på.
Det vil nok for mange virke som en sjov kombination, men den kolde råmarinerede laks går rigtig godt med den varme ærtesuppe.
Det er vigtigt med en god frisk laks fra fiskehandleren, når man arbejder med helt rå fisk.
Retten tager en del tid at lave, da laksen skal marineres i minimum 6 timer inden den kan bruges. Man kan med fordel marinere laksen dagen før, da ærtesuppen er hurtig at lave og man hurtigt herefter kan anrette og serverer det hele. Alternativt kan man også erstatte den råmarinerede laks med en god varmrøget laks.
Til en god suppe hører også noget lækkert brød og hertil passer sprøde italienske boller rigtig godt – opskriften kan også bruges til at lave lækre flutes.
Det var første gang vi lavede ærtesuppe med råmarineret laks, men det bliver bestemt ikke sidste gang!

4 personer         +6 timer

Ingredienser

Råmarineret laks:

  • 2 laksefileter
  • 4 rødbeder
  • 1 stk frisk ingefær
  • 1 økologisk citron
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk havsalt

Ærtesuppe:

  • 250 g fine ærter fra frost
  • 1 liter hønsebouillon
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl creme fraiche 38%
  • 1 dl fløde
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Råmarineret laks:

  1. Frys laksen i 24 timer ved -20°C
  2. Tø laksefileterne op efter de 24 timer inden marinering og læg dem i et fad
  3. Rens og riv rødbeder samt ingefær på et rivejern
  4. Riv skal fra en halv citron
  5. Bland rødbeder, ingefær, citronskal, sukker og havsalt sammen
  6. Fordel marinaden jævnt ovenpå og rundt om laksefileterne
  7. Når marinaden er fordelt gives et let tryk så saften fra marinaden fordeler sig
  8. Put folie/staniol på fadet med laksen og stil den i køleskab i mindst 6 timer

Ærtesuppe:

  1. Rist ærterne i en gryde med 1 spsk olivenolie og fint hakkede løg
  2. Tilsæt boullion og lad suppen koge i små 10 minutter
  3. Jævn suppen i en blender med creme fraiche, citronsaft, hvidløg, salt og peber
  4. Hæld suppen tilbage i gryden og smag den til med fløde
  5. Når laksen har stået længe nok, tages den ud af køleskabet og skæres ud i mindre tern
  6. Fordel lakseternene i 4 skåle og hæld den varme ærtesuppe over – enjoy

Råmarineret laks

Ærtesuppe med råmarineret laks

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*