Bagels med fuldkorn

Bagels med fuldkorn
Hjemmebagte bagels med fuldkorn er super lækre og et rigtig godt alternativ til almindelige sandwich. De bliver saftige, seje og sprøde – helt som rigtige bagels skal være.

Det er første gang jeg har prøvet at koge dej – det virkede helt forkert i mine øjne, men jeg må indrømme at resultatet er over al forventning. Vi har et par gange købt frosne bagels, som bare lige skulle en tur i ovnen. Det er med garanti slut nu, for hold da op, hvor er de her bare gode! De kan sagtens konkurrere, med dem man køber hos de fleste bagel og sandwich steder.

Fyldet kan man varieres i en uendelighed og her er der virkelig mulighed for at eksperimentere. Vores favoritter er med kylling, bacon og hjemmelavet karrydressing og med laks og flødeost.

10 stk         3 timer

Ingredienser

  • 400 g manitoba hvedemel (eller almindeligt hvedemel)
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk oliven olie
  • 1 spsk akacie honning (eller 2 tsk sukker)
  • 12 g bageenzymer (kan undlades)
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i vandet
  2. Tilsæt fuldkornshvedemel, bageenzymer, salt, olie, honning og rør det godt sammen

  3. Tilsæt hvedemel og rør det igen godt sammen

  4. Når dejen er smidig og elastisk skal den hæve overdækket i ca. 1½ time

  5. Del dejen i 10 lige store stykker og form dem til boller

  6. Smør hænderne ind i lidt olie og pres et hul i midten af bollen. Træk herefter forsigtigt ud og udvid hullet i midten af dejen – sørg for at hullet er stort, da det ellers hæver sammen igen

  7. Sæt dem på bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter – efter 20 minutter kan man med fordel gå hullerne efter og forsigtigt udvide dem, der er hævet lidt sammen.

  8. Klip bagepapiret rundt om hver bagel – det er nemmere at få dem i gryden med bagepapir og så fjerne bagepapiret i vandet

  9. Bring en stor gryde med vand i kog og kog hver bagel i 1-2 minutter – brug en hulske til at sænke dem i vandet (jo længere tid de er i vandet, jo sejere bliver de)

  10. Lad dem dryppe af og læg dem på en bageplade med bagepapir, pensel dem med æg og drys evt. med sesam, havregryn eller cheddar

  11. Bag dem i ovnen ved 200°C varmluft. i 18-20 minutter

Bagels med fuldkorn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*