Bananpandekager

Bananpandekager - sund og lækker opskrift
Bananpandekager er både sunde og smager godt – en helt perfekt snack, når du har lyst til noget lækkert, men vil holde det sundt.
Bananpandekagerne tager max 10 minutter at lave, så tiden er ingen undskyldning. Jeg synes tit det er svært at finde nogle gode opskrifter på de sunde snacks, men det har jeg virkelig fundet her. Jeg er helt vild med bananpandekager og specielt, hvis det bliver toppet med lidt friske bær eller en sjælden gang i mellem lidt flydende chokolade.

4 stk         10 minutter

Ingredienser

 • 2 bananer
 • 2 æg
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 70 g havegryn
 • 1 tsk. Kanel – kan undlades

Fremgangsmåde

 1. Mos bananerne godt sammen i en skål. Brug enten en gaffel eller stavblender
 2. Tilsæt æg, vanilje, havregryn og evt. kanel og rør det hele godt sammen
 3. Opvarm en stegepande til middelvarme og tilsæt lidt olie eller andet fedtstof
 4. Hæld lidt af dejen på panden og steg den i 2-3 minutter eller til toppen bobler lidt
 5. Vend pandekagen og giv den 1-2 minutter til den er gylden og færdig.
 6. Top eventuelt bananpandekagerne med honning, chokolade eller nødder – det er egentligt kun fantasien, der sætter grænsen.

Mere om bananpandekager

Pandekager er og bliver et hit uanset om det er dessert, eller om det bare er en lille snack hen på aftenen. Med denne opskrift på bananpandekager kan du snacke den med god samvittighed og samtidig få noget, der faktisk smager godt og er super lækkert.

Topping til bananpandekager

Der er virkelig mulighed for at være kreativ, når det kommer til topping af bananpandekagerne. Næsten alt er godt dem. Du kan bruge alt fra skyr og yoghurt til friske bær, honning eller lidt chokolade.
Pandekagerne er også super gode sammen med is og specielt hvis det er en rigtig god hjemmelavet is! Så kan man også bedre spise lidt mere is med god samvittighed.

Pandekager uden sukker?

Ja, med denne opskrift kan det faktisk lade sig gøre, at lave pandekager uden sukker. Man behøver nemlig heller ikke bruge vaniljesukkeret. Et lidt sundere alternativ til sukkeret kan være sukring – det kan man sagtens også bruge i denne opskrift.

Er du mere til helt almindelige pandekager, kan du finde vores opskrift på pandekager her.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*