Bedste flødekartofler – cremede og lækre

Bedste flødekartofler
Her er vores bud på de bedste flødekartofler. Det er uden tvivl en dansk klassiker, der nemt kan laves og som passer sig selv i ovnen. Man kan med fordel hælde lidt revet ost ud over flødekartoflerne, når der er 10 minutter tilbage af tiden i ovnen.

Flødekartofler passer til rigtig mange danske retter, og er altid et hit sammen med en god steg, en lammekølle eller hvad fantasien ellers rækker til. Efter vores mening, er vi kommet frem til et rigtig godt bud på de bedste flødekartofler.

Denne opskrift er både nem, smager godt og så er der garanti for cremede flødekartofler – velbekomme!

4 personer         1½ time

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 5-7 dl fløde
  • 1 løg
  • 2-4 fed hvidløg
  • salt og peber
  • evt. lidt revet ost

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200°C
  2. Skræl og skær kartoflerne ud i tyndere skiver
  3. Fordel et lag kartofler i bundet af et fad
  4. Snit eller riv løget og fordel det over kartoflerne
  5. Pres hvidløgene og fordel det over kartoflerne
  6. Fordel resten af kartoflerne i fadet
  7. Tilsæt salt og peber
  8. Fordel fløden ud over kartoflerne og stil dem i ovnen i ca. 60 minutter
  9. Ca. 10 minutter før de er færdige, kan man med fordel hælde lidt revet ost over

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*