Boller med honning og havsalt

Boller med honning og havsalt
Boller med honning og havsalt er blevet et hit herhjemme. Bollerne bliver utroligt saftige og får en helt fantastisk smag. Samtidig holder de sig friske i mange dage og kan nemt varmes i ovnen.
Den søde smag fra honningen passer rigtig godt sammen med havsaltflagerne. Der er ikke mange ingredienser, så opskriften er lige at gå til. Jeg synes, at boller med honning er et rigtig godt alternativ til boller med sukker. Hvor sukkeret normalt kun søder bollerne, gør honningen dem også meget saftige.

12 stk         +3 timer

Ingredienser

  • 400 g manitoba hvedemel
  • 200 g durum mel
  • 5 dl lunkent vand
  • 30 g gær
  • 2 spsk akacie honning
  • 2 tsk havsalt
  • 10 g bageenzymer (kan undlades)

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunke vand og tilsæt derefter honningen
  2. Tilsæt mel og bageenzymer og rør det godt sammen
  3. Tilsæt saltflagerne og ælt dejen i minimum 10 minutter på maskine – 15 minutter i hånden
  4. Lad dejen hæver overdækket i ca. 2 timer
  5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Slå den lidt sammen og del den til 12 boller
  6. Læg bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve i 45-60 minutter
  7. Bag dem i 13-15 minutter ved 225°C varmluft

Boller med honning og havsalt

Boller med honning og havsalt

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*