Brændte mandler

Brændte mandler
Her er opskriften på brændte mandler, en nem og enkelt opskrift, der bagefter får dig til at overveje, hvorfor du egentlig ikke selv har givet dig i kast, med denne lækre juleklassiker tidligere. Brændte mandler kan både serveres for gæsterne, gives som værtindegave eller alternativt bruges til en dessert, for at give den et tvist. Se vores forslag nederst på siden på en lækker og frisk dessert, der kan serveres hele året rundt – husk det er kun fantasien der sætter grænser 🙂

200g         45 minutter

Ingredienser

  • 200g mandler
  • 240g sukker
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Kom vand, mandler og sukker på en pande
  2. Tænd panden på højeste blus
  3. Rør rundt i massen mens den koger ind
  4. Så snart at sukkermassen begynder at klumpe skrues der ned for varmen
  5. Rør konstant rundt i massen og mandlerne indtil at sukkeret sætter sig fast på mandlerne og karmameliserer
  6. Læg et stykke bagepapir på en rist og hæld da de brændte mandler ud på papiret
  7. Lad de brændte mandler køle af
  8. Opbevar dem i en plastikbøtte eller alternativt en fryse pose indtil de skal spises

 

brændte mandler i dessert

Brændte mandler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*