Brioche pølsebrød

Pølsebrød Brioche
Brioche pølsebrød er super lækre og meget luftige. De er perfekte til hjemmelavede hotdogs eller som lækre brød til grillpølserne.
Man kan med fordel lave en dobbelt portion med det samme, de kan nemlig sagtens fryses og tages op når de skal bruges. Hvis du alligevel har gang i grillen til pølserne, så smid også pølsebrødene på – de smager virkelig godt, når de er ristet på grillen.
Brioche pølsebrød er fyldt med smør, så de er muligvis ikke de sundeste – men hvad gør det, når de smager så himmelsk godt.
Dejen er også helt perfekt til burgerboller – se opskriften på brioche burgerboller her.

10-12 stk         3 timer

Ingredienser

  • 3,5 dl sødmælk
  • 35 g gær
  • 550 g manitoba hvedemel (eller almindeligt hvedemel)
  • 3 æg
  • 200 g blødt smør
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 10 g bageenzymer (kan undlades)
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Start med at lune mælken og rør herefter gæren ud deri
  2. Tilsæt 250 g hvedemel, salt, sukker, bageenzymer og rør det godt sammen
  3. Tilsæt æggene et efter et og rør dem godt ud i dejen
  4. Tilsæt det sidste hvedemel og rør det hele godt sammen igen
  5. Skær smørret i små tern og hæld dem op i dejen et par stykker ad gangen
  6. Ælt dejen godt sammen i ca. 10 minuter på maskine – eller 15 minuter, hvis du gør det i hånden
  7. Lad dejen hæve overdækket i 1-1,5 time
  8. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form pølsebrødene
  9. Lad dem efterhæve i 1 times tid
  10. Pensel brødene med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn på 200°C i ca. 15 minutter
  11. Lad dem hvile i 10-15 minutter før de bruges

Hotdog med brioche pølsebrød

Brioche pølsebrød

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*