Brun sovs

Brun sovs
Brun sovs er noget af det bedste ved gammel dansk mad – den kan simpelthen ikke undværes. Når det er sagt, findes der jo utrolig mange versioner og opskrifter på en god brun sovs. Denne opskrift er meget enkel og nem at gå til.
Hvis du har stegesky fra kødet, skal du selvfølgelig bruge det. Alternativt kan man bruge boullionvand eller kogevandet fra grøntsager.
Hvis sovsen skiller, kan man langsomt hælde lidt koldt vand i den ene side af gryden, samtidig med at man pisker hurtigt i den side. Når sovsen samler sig i den side, piskes der langsomt mere og mere af den skilte sovs over i siden, til den er helt samlet igen.
Vi plejer næsten altid at lave en god brun sovs til flæskesteg og til frikadeller.

½ liter         10 minutter

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 2 spsk mel med top
  • 2 dl fløde
  • 3 dl stegesky (alternativ: mælk eller boullion)
  • 2 spsk ribs gele
  • 1 spsk vildt bouillon
  • salt & peber
  • kulør

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret i en gryde
  2. Tilsæt melet og rør godt og grundigt rundt til alt melet er absorberet i smørret
  3. Tilsæt lidt stegesky ad gangen fra stegen og rør godt rundt, så sovsen bliver fast
  4. Tilsæt fløde, ribs gele, vildt bouillon og kulør
  5. Smag sovsen til med salt og peber

Brun sovs

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*