Croissanter

Hjemmebagte croissanter

16 stk.         4 timer

Ingredienser

Dej:

  • 350 g hvedemel
  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • 0,5 spsk salt
  • 1 æg
  • 50 g smør
  • 2 tsk bageenzymer (kan undlades)

Andet:

  • 250 g smør
  • 1 æg og lidt mælk til pensling

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i en skål med mælken
  2. Tilsæt salt, sukker, ægget og ca. 1/3 af melet
  3. Når det er æltet godt sammen tilsættes resten af melet sammen med bageenzymerne og 50 g blødt smør
  4. Ælt det godt sammen og lad det hæve overdækket i ca. 1 time
  5. I mens dejen hæver, kan du gøre smørret klar. Hæld godt med mel ud på bordet og bank smørret fladt og fold det en del gange, bank og rul det derefter igen, til det måler ca. 15 x 15 cm og er smidigt. Det er vigtigt at smørret er meget elastisk og smidigt, så det kan følge med den når der foldes
  6. Når dejen har hævet, hældes den ud på et bord drysset med mel. Fold den sammen til en kugle og sæt den overdækket på køl i 1 time
  7. Rul 4 hjørner ud på dejen, så der er et kvadrat i midten på ca. 15×15 og 4 flapper der stikker ud. Placer smøret I midten og fold de 4 flapper ind over smørret
  8. Vend dejen på hovedet og rul den ud til ca. 20 x 60 cm. Fold ind over dejen fra begge sider, så det giver et pænt kvadrat.
  9. Sæt dejen på køl igen overdækket med husholdningsfilm og lad den hvile i 30 minutter
  10. Tag dejen ud og rul den igen ud til 20 x 60 cm, Fold dejen fra begge sider, så det igen bliver et pænt kvadrat.
  11. Gentag punkt 9 og 10 og sæt den derefter på køl igen i ca. 30 minutter
  12. Nu skal dejen rulles helt ud. Rul den gerne ud så den måler ca. 40 x 60 cm (skær eventuelt kanterne, så de bliver lige)
  13. Del dejen på midten, så du nu har to lige store dele på 20 x 60 cm
  14. Del hver halvdel i fire lige store firkanter så der nu er 8 firkanter, der måler 20 cm x 15 cm
  15. Skær hver firkant fra hjørne til hjørne, så der nu er 16 trekanter
  16. Fold trekanterne fra den bredde ende ind mod spidsen
  17. Sæt dem på en bageplade og sørg for at de står på spidsen. Der kan være ca. 8 på en bageplade
  18. Lad dem efterhæve i ca. 1 time
  19. Når de er hævet så pensel dem med sammenpisket æg og mælk
  20. Bages i 20 minutter ved 200°C varmluft

Note: Lad dem køle ned i 15 – 20 minutter før de serveres.

 

Croissanter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*