Flydende saltkaramel

Flydende saltkaramel - med havsalt
En lækker, cremet og ikke mindst flydende saltkaramel, der smager lige så godt som Werther´s Original – What´s not to like 🙂 En perfekt topping til diverse desserter, der nemt kan tilberedes flere timer inden den skal nydes.
Den flydende karamel er specielt god som tilbehør til brownie, eller som topping til hjemmelavet is i lækre nøddekurve.
Vi tør godt garantere, at den bliver et hit, uanset hvem du serverer den for.

2½ dl         20 minutter

Ingredienser

  • 2 – 2,5 dl fløde
  • 200 g sukker
  • 60 g smør
  • 1 spsk havsalt

Fremgangsmåde

  1. Hæld fløden i en gryde og varm den op
  2. Når fløden er varm, stilles gryden til side
  3. Hæld sukkeret på en pande og smelt det
  4. Når sukkermassen er blevet gylden, tages den af varmen og der tilsættes fløde lidt ad gangen under omrøring
  5. Karamelmassen begynder nu at blive fast så der skal røres godt
  6. Skær smørret i tern og kom det i karamelmassen. Rør rundt indtil smørret er helt smeltet og fordelt i karamellen
  7. Knus saltflagerne og rør dem ind i karamellen
  8. Hæld karamelmassen i et skoldet glas med låg og lad det køle ned

Follow

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*