Havregrynskugler

Havregrynskugler med og uden kokus

Nu nærmer den søde juletid sig og traditionen tro plejer vi at lave havregrynskugler. Denne nemme opskrift kræver ikke mange ingredienser og er et sikkert hit både hos os og blandt vores gæster. Havregrynskuglerne har bedst af at blive opbevaret i køleskab i en kagedåse/plastbøtte, så er de lige til at tage ud når man får gæster eller når man bare har lyst til lidt lækkert en aften. Vi plejer at bruge rom essens men i forbindelse med vores graviditet har vi valgt at bruge frisk lavet kaffe istedet for – der er ingen grund til at løbe nogen risiko og havregrynskuglerne smager fantastisk selv med kaffe 🙂

50 stk         45 minutter

Ingredienser

  • 100g usaltet smør
  • 125g finvalsede havregryn
  • 100g sukker
  • 25g kakao pulver
  • 1/2 pose kokosmel
  • 1 spsk rom essens eller alternativt 1 spsk frisk lavet kaffe

Fremgangsmåde

  1. Tag smørret ud af køleskabet og lad det stå en times tid, så det ikke er for hårdt at arbejde med
  2. Når smørret er blødgjort, skæres det i mindre stykker ned i en skål
  3. Tilsæt havregryn, sukker, kakaopulver samt rom essens eller kaffe
  4. Bland det hele godt sammen til det er en hård masse
  5. I tilfældet af at massen ikke helt vil hænge sammen kan man tilsætte lidt ekstra rom essens eller kaffe, for at få den ønskede effekt, men pas på ikke at tilsætte for meget så massen bliver helt klistret
  6. Når massen er klar, er det bare at gå i gang med at rulle små havregrynskugler
  7. Nogle af havregrynskuglerne kan rulles i kokosmel andre kan være uden
  8. Server havregrynskuglerne efter en lille times tid i køleskab

Havregrynskugler i fad med og uden kokus

Havregrynskugler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*