Hjemmelavet mayonnaise

Hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise smager, som så meget andet, bare bedre – og så er det meget nemmere at lave end de fleste tror.
På samme måde som jeg laver hjemmelavet bearnaise, bruger jeg altid en stavblender til at røre mayonnaisen. Stavblenderen gør det langt nemmere at blande sammen, uden det skiller.
En hjemmelavet mayonnaise er også perfekt til diverse frokostsalater, som æggesalat eller hønsesalat.
Mængden af olie afhænger af størrelsen på de æggeblommer man bruger. Start derfor med 1,5 dl og tilsæt forsigtigt mere, til mayonnaisen har den rette konsistens.

2 dl         5 minutter

Ingredienser

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1,5 tsk sennep
  • 1 tsk æblecidereddike eller 1,5 tsk citronsaft
  • 1,5-2 dl rapsolie
  • salt & peber

Fremgangsmåde

  1. Bland æggeblommer, sennep og æblecidereddike i en smal og høj plastikbøtte – vi bruger vores decilitermål
  2. Pisk det godt med en stavblender til æggene tykner og skummer lidt
  3. Hæld meget lidt olie i ad gangen og sørg hele tiden for at stavblenderen kører – hvis olien kommer i for hurtigt skiller mayonnaisen
  4. Når mere end halvdelen af olien er i, kan der tilsættes mere olie ad gangen
  5. Når alt olien er i eller når mayonnaisen har den rette konsistens, smages den til med salt og peber
  6. Sæt den på køl til den skal bruges

Hvis mayonnaisen skiller:

Hvis mayonnaisen alligevel skiller, tager man et nyt bærer og pisker to nye æggeblommer op til de tykner. Herefter hældes den skilte mayonnaise i meget lidt ad gangen.

Hjemmelavet mayonnaise

2 Kommentarer

  1. Olien binder meget bedre, hvis man starter med kun at piske Ægge Blommer og Sennep, så kan man hælde Olien i lidt hurtigere, for til sidst at tilsætte Eddike / Citron og hvad man end vil Krydre den med 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*