Hjemmelavet tærtedej

Tærtedej
Tærtedej er nemt at lave selv og det smager en del bedre, end dem man kan købe. Tærtebunden kan være klar på bare 20 minutter, men efter der er kommet fyld i, skal den ofte have 25-30 minutter mere i ovnen.
Tærter er i det hele taget altid lækker og nem aftensmad eller godt tilbehør til det store frokostbord. Fyldet til tærtedej kan man selv variere som man vil, og der er et hav af muligheder.
Prøv evt. disse opskrifter på tærte med kylling og bacon, eller laksetærte med spinat.

1 stk         20 minutter

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 1 dl vand
  • 100 g blødt smør
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, vand og salt i en skål

  2. Skær det bløde smør i små tern og bland det i dejen

  3. Ælt dejen godt sammen til alle smørternene er helt væk

  4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en cirkel

  5. Læg dejen over tærte fadet og pres den ind til kanterne

  6. Rul med kagerullen over hjørnerne på tærtefadet – så kan det overskydende dej nemt tages af

  7. Prik bunden med en gaffel

  8. Bag dejen i ovnen ved 200°C varmluft i 10-15 minutter

  9. Nu er tærtebunden klar till lige det fyld du ønsker.

Hjemmelavet tærtedej

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*