Hjemmelavet vaniljeis med chokoladestykker

Vaniljeis med chokoladestykker
Hjemmelavet vaniljeis med chokoladestykker, som både bliver utrolig lækker og cremet. Vi havde i lang tid snakket om at få gang i den ismaskine vi har stående, eller egentligt bare lave noget mere is.
Denne opskrift er hurtig og enkel at bikse sammen, når man lige har lidt tid tilovers – så vi skal uden tvivl lave mere is i fremtiden. Hjemmelavet vaniljeis med chokoladestykker smager bare godt og der er altid noget specielt ved at have lavet det selv. Chokoladen er en vigtig del her, så spar endelig ikke på den – der skal helst være nok, til at man kan smage lidt på den undervejs.

8 personer         30 minutter

Ingredienser

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 4 spsk flormelis
  • 1/2 liter fløde
  • 1 vaniljestang
  • 100g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Pisk fløden til flødeskum
  2. Hæld æggeblommer og 3 spsk flormelis i en anden skål og pisk det godt sammen ved hjælp af en elpisker i ca. 5-10 minutter
  3. Hæld æggehviderne i en tredje skål og pisk dem stive – husk, at æggehviderne først har fået nok, når skålen kan vendes på hovedet og æggehviderne bliver hængende i skålen
  4. Tilsæt 1 spsk flormelis i æggehviderne og rør godt rundt
  5. Skrab kernerne ud af vaniljestængerne og læg dem i æggehviderne, rør godt rundt og sørg for at vaniljen er fordelt godt
  6. Vend forsigtigt fløden og æggehviderne i skålen med æggeblommer
  7. Hæld den færdige vaniljeis i en form eller plastikbøtte og sørg for at at have et tæt sluttet låg eller en plastikpose som formen/bøtten kan komme i.
  8. Stil vaniljeisen i fryseren i 30 minutter. Efter ca. 1 time, tages den ud, hvorefter chokoladestykkerne tilsættes og røres godt sammen med isen
  9. Stil vaniljeisen tilbage i fryseren. Den er klar til servering efter mindst 5 timer i fryseren

Vaniljeis med chokoladestykker og…

Denne opskrift på vaniljeis med chokolade, kan ses lidt som en god grundopskrift på vaniljeis med chokolade. Det er muligt at eksperimenterer og prøve sig frem med en masse ekstra smage og tilbehør. F.eks. kan du prøve at tilføje lidt daim, knuste chokolade skildpadder, mandler, karamel osv. Det er altid en god ide at lave grund isen og tage lidt fra af den. Så kan du nemt tilføje nye ting til resten og prøve noget nyt hver gang. Har du først en god grundopskrift på is, kan du komme rigtig langt.

Vaniljeis på ismaskine

Fordelene ved at køre vaniljeis på en ismaskine er mange. Du undgår at isen krystalliserer, isen er meget hurtigere klar til servering og det er i det hele taget meget nemmere at arbejde med. Ejer du ikke en ismaskine er det overhovedet ikke noget problem, man kan nemlig sagtens lave god is uden en ismaskine. Denne opskrift er faktisk lavet uden ismaskine, men kan sagtens køres på en ismaskine.

Vaniljeis uden ismaskine

Som sagt er denne opskrift på hjemmelavet vaniljeis med chokoladestykker lavet uden ismaskine. Som udgangspunkt kan alle is laves uden ismaskine, men arbejdet er noget nemmere med en maskine. Specielt hvis du ønsker at tilføje mange forskellige ting til isen, er det en fordel med en maskine. Når du laver vaniljeis uden ismaskinen, er der nogle ting, der er vigtige at være opmærksomme på – de kommer her:

  • Sørg for at isen bliver rørt rigtig godt sammen, inden den kommer i fryseren.
  • Når isen er rørt, skal den i en beholder med låg.
  • Efter 30 minutter i fryseren, tages isen ud og røres godt igennem.
  • Efter yderligere 30 minutter røres igen.
  • Vent en times tid og forsøg at rør isen igen.
  • Jo mere du rører i isen, jo større chancer for at du undgår at isen krystalliserer
  • Isen burde være klar til servering efter 5 timer i fryseren.

Kombiner eventuelt denne hjemmelavede vaniljeis med vores nøddekurve og/eller flydende saltkaramel

Husk at tage isen ud af fryseren små 20 minutter inden den skal spises.

Så er der vidst kun tilbage at sige velbekomme!

Hjemmelavet vaniljeis med chokoladestykker
4.8 / 5 - 5 stemmer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*