Hurtige boller

Hurtige boller - lækre og saftige
Hurtige boller - lækre og saftige

Efter flere forsøg, er jeg kommet frem til denne opskrift på hurtige boller, der giver meget saftige og luftige boller – det er uden tvivl rigtig gode boller du kan lave, når det kniber lidt med tiden.

Den er utrolig nem at lave og så kan de hurtige boller være klar på bare 2 timer. Det vil være en fordel. hvis du har en røremaskine, da dejen skal æltes meget grundigt.

De mætter rigtig godt og så holder de sig friske meget længe. Du kan derfor sagtens lave dem i weekenden og have boller til hele ugen – hvis ikke de bliver spist meget hurtigt.

12 stk.         2 timer

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 80 g sigtemel
  • 5 dl vand
  • 30 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 10 g bageenzymer (kan undlades)

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter fuldkornshvedemel og sigtemelet og rør det godt sammen

  2. Tilsæt hvedemelet, salt, sukker og bageenzymerne og ælt det godt sammen – ca. 10 minutter på maskine

  3. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i 1 time ved stuetemperatur.

  4. Vend skålen ud på et bord drysset med rigeligt mel og del dejen til 12 boller. Undgå at hive eller strække for meget i dejen

  5. Sæt bollerne på en bageplade og dæk dem igen med et viskestykke. Lad dem nu efterhæve i 45 minutter

  6. Pensel dem med et sammenpisket æg
  7. Bag dem på 230°C varmluft  til de er helt gyldne – det tager ca. 15 minutter

Note: Hvis din ovn har intervaldamp skal du bruge det. Hvis ikke, kan der sætte et fad i bunden af ovnen, hvor der hældes kogende vand i hvert 5-6 minut. Alt damp og fadet skal fjernes ca. 5 minutter før bollerne er færdige – ellers bliver de ikke rigtigt sprøde.

 

Hurtige boller

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*