Koteletter i fad

Koteletter i fad
Koteletter i fad bringer minderne tilbage til mormors køkken og jeg har forsøgt at efterligne hendes opskrift så godt som muligt. Koteletterne bliver meget møre og sovsen er fyldt med smag – lige som koteletter i fad skal være i mine øjne. Retten kræver at man har lidt tid på hånden, men hvis det kniber med tiden, kan det hele laves på 40 minutter. Her bringer du bare sovsen i kog, hælder den over de brunede koteletter og giver det 30 minutter i ovnen på 180°C varmluft. Koteletterne bliver dog ikke helt så møre, som ved langtidsstegningen.

4 personer         +2 timer

Ingredienser

  • 4-6 gode koteletter
  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 pakke cocktailpølser
  • 4-5 dl piskefløde
  • 250 g brune champignoner
  • 2 fed hvidløg
  • 1 glas perleløg
  • 70 g tomatpure
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk paprika
  • 1 oksebouillonterning
  • salt & peber
  • smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Start med at brune koteletterne på en pande med rigeligt smør. Det er vigtigt at de ikke får for meget, men kun lige får farve. Læg dem i et fad og sæt dem i ovnen på 100°C varmluft
  2. Steg baconen på en pande til den er gylden og sprød. I mens skæres champignoner og cocktailpølser i skiver og ristes på panden sammen med baconen de sidste par minutter
  3. Hæld det hele i en stor gryde og tilsæt tomatpure, paprika og hakkede tomater. Rør det godt sammen i ca. 2 minutter
  4. Hæld fløden i gryden og press hviløgene over. Herefter bringes det i kog
  5. Når det koger tilsættes bouillonterningen og perleløgene – smag til med salt og peber
  6. Lad det stå og simre ved lav varme i 30 – 60 minutter, mens koteletterne stadigvæk er i ovnen
  7. Tag koteletterne ud og hæld sovsen over dem. Dæk fadet med staniol og sæt det tilbage i ovnen på 130°C varmluft i 45 – 60 minutter
  8. Server evt. med ris og frisk basilikum

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*