Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder
Krebinetter eller karbonader? Det er vidst en af de helt store gåder. Jeg har altid selv kaldt dem begge dele, selvom jeg laver dem på samme måde hver gang. Derfor besluttede jeg mig for at undersøge det. Jeg måtte dog ret hurtigt konkludere, at der findes virkelig mange modstridende argumenter, for om det er en krebinet eller en karbonade.

Det Gastronomiske leksikon fra forlaget Gyldendal skriver om krebinetter, at ordet er afledt af det franske “crépine” der er et fedtnet, som bruges i den franske version af krebinetter. De er fremstillet af hakket småkød af flæsk, kalv eller kalkun formet til flade bøffer, vendt i æg og rasp og stegt på pande.
Den godtager jeg, så fremover bliver de kaldt krebinetter herhjemme.
Men uanset hvad du kalder dem, så er denne opskrift et rigtigt godt bud på den klassiske ret.

Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

0 af 0 bedømmelser
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: AftensmadSværhedsgrad: Let
Antal

4

personer
Tid i alt

30

minutter

Ingredienser


  • Krebinetter
  • 500 g hakket kalv og flæsk

  • 2 æg

  • rasp

  • salt & peber

  • smør til stegning


  • Stuvede ærter og gulerødder
  • 5 dl vand

  • 500 g frosne ærter og gulerødder

  • 1 dl fløde

  • 3 spsk mel

  • 30 g smør

  • 1 spsk groft salt

Fremgangsmåde

  • Krebinetter
  • Form det hakkede kalv og flæsk til 4 bøffer
  • Slå de 2 æg ud i en skål og hæld rasp i en anden skål – bland salt & peber i raspen
  • Vend bøfferne i æg og derefter rasp. Gentag, så de får en dobbeltpanering
  • Steg krebinetterne ved middelvarme med rigeligt smør og lad dem stege i ca. 4 minutter på hver side

  • Stuvede ærter og gulerødder
  • Hæld de frosne grøntsager i en gryde med ca. 5 dl. vand og bring vandet i kog. Når vandet koger, skal de koges i 10 minutter
  • Lav en smørbolle, del den i to og put den første halvdel i gryden med det kogende vand – rør det godt sammen
  • Når den er opløst tilsættes den sidste halvdel. Rør det igen godt sammen, til den også er opløst
  • Tilsæt salt og fløde og lad det stå og simre et par minutter – smag til med salt, peber og evt. mere fløde

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*