Kylling i karry

Kylling i karry

Kylling i karry er en favorit hos de fleste. Med en cremet karrysovs og med saftig kylling har du en klassikker, der falder i god jord hos både børn og voksne.
Jeg kan ikke huske hvornår vi sidst havde lavet det, men efter denne opskrift, bliver det i hvert fald ikke sidste gang!
Den er utrolig simpel at lave og kræver ikke meget tid. Samtidig smager den rigtig godt og sovsen bliver dejligt cremet.
I en helt klassisk kylling i karry, er der nok æbler og måske rosiner og kokos. Det har vi helt udeladt i denne opskrift, men det kan man selvfølgelig tilføje efter smag.

Hvis du ønsker en mere cremet konsistens, kan du erstatte 1 dl mælk med 1 dl fløde.

4 personer         30 minutter

Ingredienser

  • 2-3 kyllingefileter
  • 40 g smør
  • 4 spsk mel
  • 4 dl mælk
  • 3 spsk karry
  • 1 tsk paprika
  • 1 hønsebouillon
  • salt & peber

Fremgangsmåde

  1. Kog kyllingefileterne hele i ca. 15 minutter og skær dem derefter i strimler eller firkanter
  2. Smelt smørret i en gryde ved middel varme og når smørret er smeltet tilsættes mel mens du rører
  3. Bland det godt sammen til det har en fast masse og tilsæt derefter mælk, karry, paprika og bouillonen
  4. Lad det småkoge i nogle minutter, til det har den rette tykkelse
  5. Smag til med salt & peber og put kyllingen i sovsen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*