Laks med crumble

Laks med Crumble
En lækker, smagfuld og saftig opskrift på laks med crumble – en nem opskrift som ikke kræver meget tilberedningstid og som hurtigt bliver en succes i hjemmet. Det er kun fantasien der sætter grænser når man skal lave crumble til laks, prøv eventuelt at tilsætte lidt chili, kørvel, estragon, brøndkarse eller eventuelt fint hakkede mandler, for at give den et andet tvist. Laks med crumble er sepcielt helt fantastisk om sommeren med et koldt glas hvidvin til. Som tilbehør kan man også servere en frisk salat og lidt hollandaise sauce – enjoy 🙂

2 personer         45 minutter

Ingredienser

  • 1 halvside laks
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk persille
  • 1 bundt frisk dild
  • 3 spsk rasp
  • 1 citron
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Skyl persille samt dild og pluk dem så det ikke er stilkene der bruges
  3. Læg persille og dild i en skål og pres hvidløg over
  4. Tilsæt dernæst olivenolien, salt, peber og brug en håndmixer til at finthakke det hele
  5. Når håndmixeren har hakket det hele godt sammen tilsættes rasp og der røres rundt med en ske
  6. Skyl laksen under koldt vand og læg den i et ildfast fad med skind siden nedad
  7. Dup laksen tør for vand med køkkenrulle
  8. Skær citronen over på midten og pres saften fra en halv citron over laksen
  9. Fordel crumble mixet jævnt over laksen og sæt den i ovnen i små 10 minutter
  10. Når de 10 minutter er gået, tilsættes 2 dl koldt vand i det ildfastefad, sørg for ikke at ramme laksen men blot hælde vandet ud i siderne
  11. Lad laksen få yderligere 10 minutter hvorefter den er klar til servering

Laks med crumble
4.7 / 5 - 3 stemmer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*