Laksetærte med spinat

Laksetærte med spinat
Laksetærte med spinat er en rigtig lækker madtærte, og så er den nem og hurtig at tilberede.
Det gode ved tærter, er at du kan fylde den med stort set de ingredienser du ønsker, eller lige har liggende i køleskabet.
Hvis du har tiden, kan jeg klart anbefale at lave tærtebunden selv, men ellers er de fleste købebunde også helt fine.
Du kan sagtens erstatte den frosne spinat med ca. 300 g frisk spinat, men det giver ikke den store smagsforskel og det går hurtigere med den frosne spinat.
Laksetærte er meget nem aftensmad, men den gør sig også rigtig godt på et lækkert frokostbord.

Laksetærte med spinat

4 personer         45 minutter

Ingredienser

  • tærtedej
  • 4 laksefileter
  • 200g frossen spinat
  • 4 æg
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Varm den frosne spinat på en pande ved svag varme – brug en klat smør eller lidt margarine
  2. Når spinaten er optøet og lunet tages det af panden
  3. Skær skindet af laksen og skær laksen i tern
  4. Steg laksen med lidt fedtstof på panden ved svag varme – den må ikke få for meget, så kun et par minutter
  5. Smør et ildfast tærtefad, læg tærtebunden deri og fordel laks og spinat på tærtebunden
  6. Rør æg, creme fraiche, fløde, mælk, salt og peber sammen i en skål
  7. Hæld æggemassen i tærtebunden
  8. Sæt tærten i ovnen ved 200°C varmluft i 25-30 minutter
  9. Hold løbende øje med tærten. Den er først færdig når æggemassen er helt fast og gyldenbrun – stik gerne i midten af tærten med en gaffel for at tjekke

Laksetærte med spinat
4.8 / 5 - 5 stemmer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*