Lasagne – den bedste opskrift

Lasagne

Lasagne er en af de helt store favoritter herhjemme. Jeg laver altid lasagne helt fra bunden – det bliver bare meget bedre. Har du mod på det, så prøv at lav pastapladerne selv med opskriften på hjemmelavet pasta.
Man kan godt lave mornaysaucen selv, men jeg synes faktisk dem man køber smager rigtig godt.
Det er vigtigt at tage sig tid til denne opskrift, da den som andre opskrifter med kødsovs, har rigtig godt af at stå og samle sig. Har du mulighed for det, bliver den kun bedre af at lave kødsovsen et par timer før den skal bruges. Man kan også sagtens lave kødsovsen dagen før, så den rigtig får samlet sig natten over. Det er også muligt at have det hele klar på 1 time, men resultatet bliver ikke det samme og den vil ikke være fyldt med lige så meget smag.

Lasagne – den bedste opskrift

5 af 1 bedømmelse
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: AftensmadSværhedsgrad: Let
Antal

4

personer
Forberedelse

25

minutter
Tilberedelse

35

minutter
Tid i alt

1

time 

Ingredienser

  • friske pastaplader

  • 500 g hakket oksekød

  • 1 pakke bacon i tern

  • 1 løg

  • 70 g tomatpure

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 2 dl rødvin

  • 2,5 dl mælk

  • 2-3 fed hvidløg

  • 2 tsk paprika

  • 2 tsk timian eller oregano

  • 1 oksebouillon

  • ½ l mornaysauce

  • 200 g revet mozzarella

  • salt & peber

Fremgangsmåde

  • Start med at stege bacon til den er gylden og sprød
  • Hæld lidt rapsolie i en gryde og svits fint hakkede løg
  • Herefter brunes det hakkede oksekød i gryden med løg
  • Hæld den sprøde bacon i gryden, tilsæt rødvin og lad det simre ind til ca. halvdelen
  • Pres hvidløgene i gryden og tilføj tomatpure og de hakkede tomater
  • Tilsæt paprika, timian eller oregano, mælk og 1 oksebouillonterning. Rør det godt sammen og smag til med salt og peber
  • Lad det stå og simre på lav varme i en times tid, gerne længere.
  • Nu skal lasagnen samles. Fordel skiftevis kødsovs og pastaplader i 3 lag – start med et lag kødsovs
  • Hæld mornaysauce over lasagnen og top evt. med revet mozzarella
  • Sæt den i ovnen på 200°C varmluft i 30-35 minutter
  • Lad den hvile i 10-15 minutter før den serveres

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*