Mør og saftig roastbeef

Rostbeef

Roastbeef er en undervurderet steg og det er ærgerligt, for det kan smage virkelig godt, hvis det bliver lavet rigtigt. Denne opskrift er en af vores weekend favoritter, når det skal være ekstra lækkert. Roastbeefen bliver langtidstegt på lave grader, så kødet bliver utroligt mørt og meget saftigt. Opskriften er meget simpel og kræver faktisk kun at du har nok tid på hånden. Når den først er brunet af, kan den let stå og passe sig selv. Du kan serverer roastbeefen med en hjemmelavet bearnaise – men pas på, det er meget vanedannende!
Er der mod forventning rester tilbage, kan du let skære det i tynde skiver og bruge det som pålæg.

 

4 personer         +3 timer

Ingredienser

  • 1 roastbeef
  • salt & peber
  • 10 g smør
  • 1 spsk rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 65°C varmluft
  2. Krydr roastbeefen med salt og peber (evt. andre krydderier kan bruges)
  3. Varm panden godt op med smør og rapsolie
  4. Brun roastbeefen af på alle sider i ca. 3-4 minutter
  5. Læg roastbeefen i et fad med stegetermometer og sæt den i ovnen
  6. Roastbeefen er færdig når den har en kernetemperatur på 54°C – (60°C hvis du foretrækker gennemstegt kød)
  7. Tag roastbeefen ud af ovnen, pak den ind i 3 lag staniol og lad den hvilke i 30-40 minutter
  8. Server evt. med hjemmelavet bearnaise og kartoffelgratin

Roastbeef med bearnaise

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*