Mørbradgryde med paprika, fløde og bacon

Mørbradgryde med paprika, fløde og bacon

5 af 1 bedømmelse
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: AftensmadSværhedsgrad: Let
Antal

4

personer
Forberedelse

30

minutter
Tilberedelse

45

minutter
Tid i alt

1

time 

15

minutter

Mørbradgryde fyldt med bacon og fløde er fantastisk både til hverdagsmad, men også når der venter gæster. Det er nemt at gøre klar og så kan det ellers stå og passe sig selv.
Det bliver uden tvivl bedst, hvis du har tiden til at lade det simre flere timer.
Sidst vi lavede det, lod vi det simre i +3 timer. Mørbraden blev så mør, at den faldt helt fra hinanden og så smagte det af meget mere.
Der findes mange forskellige former for mørbradgryde og man kan i virkeligheden tilføje lige det man vil. Hvis du vil have mere grønt i, kan man sagtens tilsætte peberfrugter, gulerødder osv.
Server mørbradgryden sammen med ris eller en god hjemmelavet kartoffelmos.

Ingredienser

  • 500 g svinemørbrad

  • 200 g bacon i tern

  • 150 g cocktailpølser

  • 1 l løg

  • 5 brune champignon

  • 140 g tomatpure

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 dl hvidvin (kan udelades)

  • ½ l fløde

  • 6 tsk paprika

  • 1 oksebouillonterning

  • salt & peber

Fremgangsmåde

  • Steg baconen på en pande til den er gylden og sprød
  • Hak løget fint og hæld det på panden med bacon
  • Puds mørbraden og skær den i små bøffer med en bredde på ca. 1 cm
  • Hæld bacon og løg op i en gryde med paprika og mørbradbøfferne og brun dem let
  • Skær champignoner og cocktailpølser i skiver og hæld det i gryden sammen med 1 dl hvidvin
  • Tilsæt tomatpure og rør det godt ud i gryden
  • Tilsæt de hakkede tomater sammen med fløden og rør det hele godt sammen igen
  • Når det koger tilsættes bouillonterningen
  • Lad det nu stå og simre på lav varme i minimum 45 minutter – hvis du har tiden til det, så lad det stå og simre i 3 timer, så bliver kødet utrolig mørt og falder helt fra hinanden
  • Smag til med salt og peber og server med ris eller kartoffelmos

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*