Mørbradgryde med paprika, fløde og bacon

Mørbradgryde med bacon
Mørbradgryde fyldt med bacon og fløde er fantastisk både til hverdagsmad, men også når der venter gæster. Det er nemt at gøre klar og så kan det ellers stå og passe sig selv. Det bliver uden tvivl bedst, hvis du har tiden til at lade det simre flere timer. Sidst vi lavede det, lod vi det simre i +3 timer. Mørbraden blev så mør at den faldt helt fra hinanden og så smagte det af meget mere.
Der findes mange forskellige former for mørbradgryde og man kan i virkeligheden tilføje lige det man vil. Hvis du vil have mere grønt i, kan man sagtens tilsætte peberfrugter, gulerødder osv.
Server mørbradgryden sammen med ris eller en god hjemmelavet kartoffelmos.

4 personer         +1 time

Ingredienser

  • 500-600 g svinemørbrad
  • 200 g bacon i tern
  • 150 g cocktailpølser
  • 1 stort løg
  • 5 brune champignoner
  • 140 g tomatpure
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl hvidvin (kan undlades)
  • ½ l fløde
  • 6 tsk paprika
  • 1 oksebouillonterning
  • salt & peber

Fremgangsmåde

  1. Steg baconen på en pande til den er gylden og sprød
  2. Hak løget fint og hæld det på panden med bacon
  3. Puds mørbraden og skær den i små bøffer med en bredde på ca. 1 cm
  4. Hæld bacon og løg op i en gryde med paprika og mørbradbøfferne og brun dem let
  5. Skær champignoner og cocktailpølser i skiver og hæld det i gryden sammen med 1 dl hvidvin
  6. Tilsæt tomatpure og rør det godt ud i gryden
  7. Tilsæt de hakkede tomater sammen med fløden og rør det hele godt sammen igen
  8. Når det koger tilsættes bouillonterningen
  9. Lad det nu stå og simre på lav varme i minimum 45 minutter – hvis du har tiden til det, så lad det stå og simre i 3 timer, så bliver kødet utrolig mørt og falder helt fra hinanden
  10. Smag til med salt og peber og server med ris eller kartoffelmos

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*