Nøddekurve – lækre og sprøde

Nøddekurve
Nøddekurve er meget nemmere at lave end man skulle tro. De ser ikke bare imponerende ud, de smager også helt fantastisk og vil uden tvivl give en fortjent respekt fra dine gæster.
Til nøddekurve er det altid lækkert med en god hjemmelavet is og eventuelt hjemmelavet saltkaramel, men man kan også bruge dem med friske frugter og en god vaniljecreme.
Nøddekurvene bliver lækre og sprøde og får en lettere karamelliseret smag.
Hvis det er første gang du lave nøddekurve, kan det være en god ide at lave en dobbeltportion. Det kan godt tage et par prøve stykker at få teknikken på plads, så de former sig helt rigtigt uden at gå i stykker på glasset.

4 stk         1 time

Ingredienser

  • 20 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g sukker
  • 50 g glukosesirup

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde ovnen på 160°C varmluft
  2. Hak nødderne efter smag – jeg foretrækker dem hakket lidt groft
  3. Bland de hakkede nødder med de øvrige ingredienser og ælt det godt sammen til en dej
  4. Rul dejen ud til en pølse og skær den ud i 4 stykker
  5. Nu skal stykkerne bages et ad gangen på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 10-12 minutter til hele overfladen er ens gyldenbrun. Vær opmærksom på, at stykkerne flyder meget ud, så placer dem midt på bagepapiret
  6. Sæt et glas med bunden opad. Tag bagepladen ud af ovnen og træk forsigtigt bagepapiret af pladen, så dejen køler hurtigere af. Løft forsigtigt dejen (evt. med en palet) over på glasset
  7. Dejen former nu sig selv ned over glasset. Lad dem køle helt af på glasset, og tag dem først af, når de er hårde og sprøde

Nøddekurve med is

Nøddekurve – lækre og sprøde

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*