Omelet med skinke og ost

Omelet med skinke og ost
Omelet med skinke og ost er både let og lækkert og helt perfekt til de weekendmorgener, hvor der skal hygges lidt ekstra.
Man kan sagtens tilføje en masse grøntsager til fyldet, som tomater, forårsløg, spidskål osv.
Mængden og typen af ost kan man selv vælge. Vi plejer at bruge en havarti ost og selv rive den – den smelter godt og passer rigtig godt til æggepandekagen.
Jeg er lidt i tvivl om der er en forskel på omelet og en æggepandekage, så hvis du kender forskellen, hører jeg gerne fra dig i kommentarfeltet.
Skal der lidt brød til, kan de her luftige boller med havregryn og fuldkornshvedemel anbefales.

2 stk        15 minutter

Ingredienser

  • 4-6 æg afhængig af størrelse
  • 1 pakke bacon i tern
  • 4 skiver god italiensk skinke
  • revet ost
  • 1 peberfrugt
  • rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Steg baconen og sæt den til side
  2. Skær peberfrugten og skinken ud i tern
  3. Hæld 1 spsk rapsolie på en pande og varm panden op ved middel varme
  4. Slå 2-3 æg ud i en skål og pisk grundigt inden massen hældes på panden
  5. Lad æggemassen stege et par minutter til den er stivnet ovenpå
  6. Tjek at æggemassen er gylden på undersiden med en palet – så er den færdig
  7. Læg ost, skinke og peberfrugt på omeletten og slå siderne op så de overlapper hinanden på midten
  8. Læg omeletten på en tallerken og pynt med bacon

Omelet med skinke og ost

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*