Perfekte og sprøde rundstykker

Jeg har endelig fundet frem til en opskrift, der giver helt perfekte rundstykker hver gang!
Hjemmebagte boller er gode, men en gang i mellem er det altså godt med et rigtigt rundstykke – og endnu bedre hvis det er hjemmebagt.
Denne opskrift på sprøde rundstykker er helt perfekt og utrolig nem at gå til.

Perfekte og sprøde rundstykker

0 af 0 bedømmelser
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: Bagværk, BollerSværhedsgrad: Let
Antal

12

stk
Forberedelse

1

time 

40

minutter
Tilberedelse

20

minutter
Tid i alt

2

timer 

Ingredienser

  • 500 g hvedemel

  • 80 g sigtemel

  • 3 dl vand

  • 25 g gær

  • 1 tsk salt

  • 10 g bageenzymer (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Hæld vand og gær sammen – helst i en røremaskine.
  • Hvedemel, sigtemel, salt og bageenzymer hældes i skålen.
  • Ælt dejen godt sammen til den er elastisk. Det tager ca. 10 minutter på maskine.
  • Lad dejen hæve med et viskestykke i ca. 30 minutter.
  • Herefter skal dejen formes til 12 boller.
  • Pensel dem med æg og mælk og drys evt. med birkes, sesam eller chiafrø.
  • Lad dem hæve i en slukket ovn i 45 minutter. Sæt et fad i bunden af ovnen og tilfør kogende vand hvert 10. minut, så der er damp i ovnen.
  • Efter de 45 minutter sættes ovnen på 220°C varmluft, mens bollerne stadig er i ovnen.
  • Bag dem i ca. 20 minutter. Fortsæt med at hælde kogende vand i fadet hvert 10. minut.
  • 5 minutter før de er færdige, skal fadet fjernes fra ovnen og alt dampen skal lukkes ud. Ellers bliver de ikke sprøde.

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

2 Kommentarer

  1. De smager fantastisk. Men hvorfor bliver mine rundstykker flade

    • Vores Opskrifter

      Hej Charlotte,
      Dejligt de smagte godt 🙂
      De kan godt flyde lidt ud, hvis man har presset dem for flade.
      Prøv at få lidt mere højde på dem næste gang, så er jeg sikker på, de bliver helt perfekte 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*