Pitabrød med fuldkorn

Fuldkorns pitabrød

Pitabrød med en masse lækkert fyld er altid en succes.
Efter mange forsøg, er jeg kommet frem til denne opskrift, som jeg synes giver de perfekte luftige fuldkornspitabrød. Nu bager vi sort set altid pitabrød selv – de smager bare langt bedre end dem man kan købe.
De er helt perfekte til de dage, hvor man har travlt og skal bruge noget nemt og lækkert.
Vi laver næsten altid kylling, avocado, æg, bacon, peberfrugt, salat og hjemmelavet hvidløgsdressing, men fyldet kan jo varieres i lange baner og alt efter smag.

Pitabrød med fuldkorn

0 af 0 bedømmelser
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: Aftensmad, Bagværk, BrødSværhedsgrad: Let
Antal

6

stk
Forberedelse

1

time 
Tilberedelse

20

minutter
Tid i alt

1

time 

20

minutter

Ingredienser

  • 300 g hvedemel

  • 150 g fuldkornshvedemel

  • 100 g durum mel

  • 4 dl lunkent vand

  • 25 g gær

  • 3 spsk creme fraiche

  • 1.5 spsk akacie honning

  • 1 spsk salt

  • 2 spsk olivenolie

  • 10 g bageenzymer (kan undlades)

  • lidt mælk til pensling

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i vandet og tilsæt creme fraiche, olie og akacie honning
  • Tilsæt fuldkornshvedemel og durum melet og rør det godt sammen
  • Tilsæt melet lidt af gangen, og rør godt indtil dejen er lind og lidt elastisk
  • Lad dejen hæve overdækket i 1-1,5 time
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den til 6 boller
  • Pres hver bolle helt flad og træk dem ud til cirkler
  • Drys toppen med mel og fold dem, så de danner en halvmåne
  • Træk dem nu forsigtig ud til en cirkel igen og læg dem på en bageplade med bagepapir (der kan normalt kun være 3 på hver bageplade)
  • Lad dem efterhæve i 20 minuter og pensel dem herefter med mælk
  • Bag dem i en forvarmet ovn i først 7 minutter på 240°C varmluft og herefter 12-15 minutter på 200°C varmluft
  • Server dem med det samme

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*