Hvid pizza med kartofler, mascarpone og rosmarin

Pizza med kartofler er en klassisk og fantastisk hvid pizza. Den smager rigtig godt og er faktisk meget nem at lave. Som de fleste hvide pizzaer, skal den spises helt varm lige fra ovnen.
Det er en fordel at bruge en bagesten, men man kan sagtens varme ovnen op med bagepladen i. Det vigtigste er at plade eller sten er meget varm, så pizzabunden bliver rigtig sprød.
Denne pizza med kartofler kan også sagtens laves på grillen.
Vil du have en lidt grovere pizzabund, kan du bruge opskriften på pizzadej med fuldkorn.

Hvid pizza med kartofler, mascarpone og rosmarin

5 af 2 bedømmelser
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: Aftensmad, OpskrifterSværhedsgrad: Let
Antal

2

personer
Forberedelse

3

timer 
Tilberedelse

10

minutter
Tid i alt

3

timer 

10

minutter

Pizza bianco med kartofler, mascarpone og frisk rosmarin. Opskriften på den helt perfekte sommerpizza.

Ingredienser

  • Pizzadej:
  • 2,5 dl lunkent vand

  • 0,5 tsk fint salt

  • 15 g gær

  • 1 tsk sukker

  • 4 dråber citronsaft eller eddike

  • 350-400 g tipo 00 hvedemel

  • Pizzafyld:
  • 100 g macarpone

  • 2 stk mozzarella

  • 3 kartofler (på størrelse med et æg)

  • 50 g revet parmesan

  • 4 kviste rosmarin

  • lidt mælk eller fløde

  • olivenolie

  • havsalt

  • peber

Fremgangsmåde

  • Pizzadej:
  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt de restenede ingredienser – hold lidt af melet tilbage. Dejen skal være let og klistret, men slippe skål og fingre
  • Ælt dejen godt sammen i 5-10 minutter
  • Dæk dejen til og lad den hæve i 3 timer
  • Slå dejen ned og del den i to kugler. Tril herefter kuglerne i mel og lad dem efterhæve i 15-30 minutter
  • Rul hver kugle ud på et meldrysset bord, til de er helt tynde – de bliver bedst omkring 3-5 mm
  • Pizzafyld:
  • Vask kartofler og skær dem i tynde skiver. Du kan enten bruge et mandolinjern eller en skarp kniv
  • Udvand herefter skiverne i koldt vand i ca. 30 minutter
  • Tænd ovnen på 275°C eller højere (bagesten eller bageplade skal være i ovnen, så den også bliver helt varm)
  • Rør mascarponen sammen med en smule mælk eller fløde, så den lettere kan smøres på pizzabunden
  • Smør massen ud på bundene, fordel kartoflerne og pluk mozzarella-osten ud og læg på
  • Pluk rosmarinbladene og drys dem over pizzaen
  • Til sidst rives parmesan over pizzaen
  • Sæt pizzaen ind på den varme bagesten eller bageplade og bag den til den er helt gylden
  • Tag pizzaen ud og dryp med olivenolie, salt og peber
  • Server med det samme

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*