Pizzadej med fuldkorn

Pizzadej med fuldkorn
Pizzadej med fuldkorn er en rigtig god grov pizzadej. Jeg har prøvet mig frem til rigtig mange gode pizzadeje, men denne er klart favoritten. Den bliver smidig og er meget nem at arbejde med. Denne version er med fuldkorn, men hvis man ikke er meget til grove pizzabunde, kan man sagtens erstatte fuldkornshvedemelet med almindeligt hvedemel.

Dejen skal koldhæve i minimum 8 timer og gerne natten over i køleskabet. Det er derfor ideelt, at man laver dejen aftenen før, så den er klar dagen efter, når man skal bruge den. Herfra tager det ikke mere end 30 minutter at lave lækre pizzaer med sprøde bunde. Der findes mange opskrifter på pizzadeje, der kan være klar hurtigere, men godt bagværk tager tid og denne er ingen undtagelse.

Husk altid at bag dine pizzaer i en helt varm ovn – gerne 240°C – 260°C. Det er også vigtigt at have enten en pizzasten eller en bageplade i ovnen, mens den varmer op. Når man lægger pizzaen ind på en brandvarm sten eller bageplade, bliver bunden rigtig sprød og minder om dem man køber hos pizzamanden.

Prøv f.eks. denne calzone, hvor jeg har brugt denne pizzadej med fuldkorn.

4 stk         +8 timer minutter

Ingredienser

  • 2,5 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 10 g bageenzymer (kan undlades)
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 300 g hvedemel
  • 125 g fuldkornshvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det kolde vand sammen med sukker og bageenzymer

  2. Tilsæt 150 g hvedemel og 125 g fuldkornshvedemel og rør det sammen til der ikke er flere klumper

  3. Tilsæt salt og olie og rør det igen godt sammen

  4. Nu tilsættes det sidste hvedemel over to omgange – hvis dejen er for våd, tilsættes mere hvedemel

  5. Ælt dejen godt sammen i minimum 10-15 minutter til den er helt glat og smidig

  6. Lad dejen hæve til dobbeltstørrelse i køleskabet – gerne natten over, men mindst 8 timer

  7. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den til 4 boller. Ælt bollerne og fold dem ind mod samme punkt, så de får en ren og spændt overfalde

  8. Læg dem på en bakke eller tallerken og lad dem hvile en times tid i køleskabet

  9. Tag dem ud 30-45 minutter før du skal bruge dem, så de får stuetemperatur.

  10. Rul hver bolle ud til en stor flad cirkel – gerne så tynde som du kan få dem

  11. Nu er bundene klar til fyldet

Pizzadej med fuldkorn

Pizzadej med fuldkorn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*