Saltkarameller

Saltkarameller

Det er blevet meget populært med saltkarameller og specielt seasalt er et hit. Når vi skal finde slik til weekenden er karamel med havsalt på toppen af indkøbslisten, derfor besluttede vi os for at forsøge med vores egne – det blev til denne opskrift. De er utroligt nemme at lave og så smager de rigtig godt. Der kan blive 15-40 saltkarameller alt efter hvilken størrelse man ønsker.
Ønsker du en flydende karamel, kan du blot tilsætte 1 dl fløde mere, så får du en lækker flydende saltkaramel, der er perfekt til topping eller ved siden af en brownie. Det kommer der en opskrift på senere.

30 stk.         30 minutter

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 50 g smør
  • 1 dl fløde
  • 1,5 tsk havsalt

Fremgangsmåde

  1. Hæld fløden i en gryden og varm den op
  2. Når fløden er varm tages gryden af komfuret
  3. Hæld sukkeret på en pande og smelt det
  4. Når sukkermassen er blevet gylden, tages den af varmen og der tilsættes fløde lidt ad gangen under omrøring
  5. Karamelmassen begynder at blive fast så der skal røres godt
  6. Kom smør i karamelmassen og rør rundt indtil smørret et absorberet ind i karamelmassen
  7. Knus saltflagerne inden de hældes i den lune karamelmasse
  8. Rør rundt i karamelmassen så salten fordeles
  9. Hæld karamelmassen i en plastikbøtte og lad massen køle ned
  10. Når massen er kølet helt ned kan man skubbe den ud af plastikbøtten og skære den ud i delikate små bidder
  11. Karamellerne skal opbevares på køl

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*