Spaghetti Carbonara

Spaghetti carbonara er en af mine favorit pastaretter! Den smager rigtig godt og tager ikke lang tid at tilberede. I en rigtig carbonara bruger man ikke fløde, men derimod æg, pecorino og en masse sort peber. Blanding af æg og ost gør at den bliver let, cremet og lækker. Jeg bruger for det meste en god bacon, men vil du gå all in på en rigtig spaghetti carbonara, skal baconen erstattes med guanciale (saltede og tørrede svinekæber).
Har du tiden og måske en pastamaskine, så kan jeg kun anbefale at lave pastaen selv – se opskriften på hjemmelavet pasta.

Spaghetti Carbonara

0 af 0 bedømmelser
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: Aftensmad, PastaSværhedsgrad: Let
Antal

4

personer
Tid i alt

30

minutter

Ingredienser

  • 300 g pasta eller spaghetti

  • 200 g god bacon

  • 2 store portobello svampe

  • 1 stort løg

  • 3 æg

  • 100 g pecorino

  • 2 tsk sort peber

  • lidt revet parmesan til topping

Fremgangsmåde

  • Skær bacon i tern og steg den på en pande til den er sprød
  • Skær løget fint, hæld det på panden og lad dem blive bløde
  • Skær svampene i skiver og hæld dem på panden
  • Kog pastaen i let saltet vand med lidt olivenolie – gem pastavandet
  • Slå æggene ud i en skål, tilsæt peber, lidt salt og rør det godt sammen
  • Riv pecorino i en ny skål. Når pastaen har kogt hældes en lille smule af pastavandet over den revne pecorino – kun lige nok vand til at osten smelter lidt
  • Hæld skålen med pecorino op i skålen med æggeblandingen og bland det godt sammen
  • Hæld æg- og osteblandingen over pastaen i en gryde og rør det godt sammen
  • Hæld blandingen med bacon, løg og svampe op i gryden til sidst og rør det godt sammen igen
  • Lad æggeblandingen sætte sig en lille smule ved lav varme, men pas på det ikke bliver alt for tykt
  • Spaghetti Carbonara skal serveres med det samme – pynt evt. med lidt frisk parmesan og basilikum

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*