Svensk pølseret – en sikker klassiker

Svensk pølseret

Svensk pølseret er og bliver en klassiker og så er det en ret, der er hurtig at lave. Denne opskrift er super simpel og smager lige som en svensk pølseret skal smage.

Der findes sikkert et hav af forskellige varianter og i sidste ende er det selvfølgelig en smagssag.  Fløde og mælk kan byttes rundt, hvis du ønsker en lidt lettere ret.

Pølserne er noget af det vigtigste i retten, så brug gerne lidt ekstra på nogle ordentlige pølser – det vil være det værd!

4 portioner         45 minutter

Ingredienser

  • 600 g kartofler
  • 6-8 pølser
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1 spsk paprika
  • 70 g tomatpure
  • 3 spsk ketchup
  • 2 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • salt & peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at skrælle kartofler og skær dem i små tern og kog dem
  2. Hak løgene fint og svits dem i en gryde med lidt olivenolie, indtil de bliver bløde
  3. Skær pølser i skiver a ca. 1 cm og put dem i gryden. Rør det godt sammen og lad det det simre i et par minutter
  4. Tilsæt paprika og tomatpure og rør det igen godt sammen
  5. Tilsæt fløde, mælk, hvidløg, ketchup og kartoflerne og lad det simre i 5 minutter eller indtil massen tykner lidt
  6. Smag til med salt og peber og server

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*