Tærte med kylling og bacon

Tærte med kylling og bacon
Denne lækre tærte med kylling, bacon og forårsløg er en af vores favoritter. Den smager helt fantastisk og så kan den være hurtigt klar, til de dage hvor der er lidt travlt. Kyllingen og baconen passer rigtig godt sammen og giver den en masse smag. Forårsløgnene gør den lidt friskere og det passer virkelig godt sammen. Den bliver dejligt luftig og svampet, som en tærte med kylling efter min opfattelse skal være. Længere nede på siden får du hemmeligheden til en god kyllingetærte.

Den er også rigtig god til frokost, hvis du har brug for lidt ekstra lækkert dertil. Du kan sagtens lave den i forvejen og bare varme den op, når du skal bruge den. Den har i hvert fald vores varmeste anbefaling!

4 personer         45 minutter

Ingredienser

  • 1 pakke tærtedej eller lav dejen selv
  • 2 store kyllingefileter
  • 200 g god bacon
  • 1 bundt forårsløg
  • 5 æg
  • 2 dl creme fraiche
  • 2-3 dl mælk
  • 100 g revet ost
  • salt & peber

Fremgangsmåde

  1. Kom dejen i et tærtefad og forbag den efter anvisning på pakken eller opskriften på egen tærtebund
  2. Steg baconen på en pande. Skær kyllingen i skiver eller strimler og hæld sammen med baconen, når baconen er ved at være færdig
  3. Skær forårsløgene i tynde skiver og hæld dem på panden, når kyllingen er godt brunet
  4. Rør det godt sammen og lad det stå og simre et par minutter på middelvarme. Smag til med salt og peber og hæld fyldet over den forbagte tærtedej
  5. Pisk æg, creme fraiche, mælk, salt, peber og ca. halvdelen af osten godt sammen og hæld det over fyldet
  6. Hæld den sidste halvdel af osten over tærten
  7. Bag tærten ved 200°C varmluft i ca. 25 minutter, eller til den er gylden og æggemassen er helt stivnet. Brug evt. en gaffel til at tjekke om fyldet slipper i midten af tærten

Lækker kyllingetærte

Mere om kyllingetærte

Der findes sikkert et hav af forskellige opskrifter på tærter med kylling og bacon, men efter at være kommet frem til denne, laver vi faktisk ikke andre. Det er ikke så ofte vi får spist kyllingetærte, eller bare tærte generelt, men en gang i mellem er det bare nemt og let måltid.
Samtidig er en tærte med kylling jo også altid en sikker vinder til arrangementer, hvor man selv skal medbringe lidt let mad. Ellers er der jo også altid mulighed for at medbringe nogle lækre og nemme frikadeller.

Lav en tærte med kylling og en masse grønt

Normalt holder vi tærten med kylling meget simpel, dvs. der kommer sjældent alt for mange forskellige råvarer i. Derfor er der stadig rig mulighed for at eksperimentere og prøve sig frem med en masse lækre grøntsager. Vi har blandt andet forsøgt med peberfrugter, porre, sukkerærter, broccoli og meget andet i kyllingetærten, så det er bare at prøve sig frem og se, hvad der falder i bedst jord hos jer.

Hemmeligheden bag en god kyllingetærte

Det er altid en ærgerlig fornemmelse, når man får serveret en tærte, med en våd bund og alt for kompakt fyld. Vores definition af en god tærte med kylling er, at bunden skal være perfekt sprød hele vejen under tærten, og så skal fyldet være tilpas luftigt og svampet, så tærten bliver let og meget mere frisk.
Her følger en række råd for at hjælpe dig på vej til den bedste tærte med kylling:

  • Bunden bør altid forbages, så den er let sprød inden fyldet tilføjes.
  • Brug altid kyllingefileter, eller kødet fra en hel kylling
  • Creme fraiche er med til at give fyldet en mere svampet og frisk konsistens
  • Pisk æggene godt og længe, så de er helt luftige
  • Find en god ost og riv den selv udover toppen – det smager bedre end færdigkøbt revet ost

Du kan også se vores opskrift på laksetærte med spinat her

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*