Tarteletter – som mormor lavede dem

Tarteletter med høns i asparges
En nem opskrift på tarteletter med kylling og asparges – den traditionelle klassiker!

Vi plejer at lave tarteletter med kyllingefileter, da det smager lige så lækkert og tager kortere tid, end at skulle koge en hel kylling. Dog i tilfælde af, at man alligevel har haft kogt en kylling dagen forinden, kan man med fordel bruge resterne og suppevæsken dagen efter til tarteletterne.

Tarteletter med kylling er en klassiker og er altid et hit, hvad end man skal til påskefrokost, julefrokost eller hvis blot man skal have middagsgæster. En ret der aldrig går af mode, velbekomme 🙂

4 personer         1 time

Ingredienser

  • 2 kyllingefileter
  • 50 g smør
  • 3 spsk mel
  • 1 glas asparges
  • 1-2 dl asparges væske fra glas
  • 4 dl fløde/mælk
  • 4 dl Vand fra gryden som kyllingen har kogt i
  • Maizena majsstivelse
  • Salt
  • 1 pakke tarteletskaller

Fremgangsmåde

  1. Bring en gryde med vand i kog og kog kyllingefileterne i ca. 20-25 minutter alt efter hvor store de er
  2. Hæld vandet fra asparges over i et glas til senere brug og skær asparges ud i mindre stykker
  3. Når kyllingefileterne er færdige tages de op ad gryden, lægges på et skærebræt og trækkes fra hinanden med to gafler ud i mindre stykker. Hvis man foretrækker tern kan man også sagtens gøre det.
  4. Hæld 4 dl af væsken fra gryden over i et deciliter mål
  5. Tøm gryden for den resterende væske og stil den tilbage på komfuret på middel varme
  6. Tænd ovnen på 200°C
  7. Tilsæt smør i gryden og lad det smelte
  8. Så snart smørret er smeltet, træk gryden væk fra blusset og tilsæt mel
  9. Rør godt rundt så alt melet er absorberet i smørret
  10. Sæt gryden tilbage på blusset og tilsæt 1 dl fløde ad gangen mens der røres godt rundt med piskeris
  11. Når massen bliver fast tilsættes endnu 1 dl fløde, fortsæt indtil der ikke er mere fløde tilbage
  12. Dernæst tilsættes væsken fra asparges
  13. Når massen atter begynder at blive fast tilsættes endnu 1 dl suppevæske og røres godt rundt
  14. Herefter tilsættes det resterende suppevæske på en gang
  15. Rør godt rundt og lad massen koge op
  16. Tag et glas og tilsæt 4 spsk majsstivelse
  17. Tilsæt dernæst 2 spsk koldt vand, rør godt rundt til al majsstivelsen er opløst (det kan være der er brug for mere vand, tilsæt da 1 spsk mere)
  18. Når majsstivelsen er klar, hæld da en smule i gryden og rør godt rundt, du burde nu kunne begynde at mærke at massen bliver tykkere.
  19. Tilsæt lidt ad gangen indtil den ønskede tykkelse opnås
  20. Så snart den ønskede tykkelse er opnået tilsættes kylling og asparges og lad gryden stå ved svag varme indtil tarteletskallerne er klar
  21. Stil tarteletskallerne i ovnen med bunden i vejret og giv dem ca 5-7 minutter til de er gyldne

Tarteletter – som mormor lavede dem

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*