Verdens bedste kødsovs

Verdens bedste Kødsovs

Spaghetti bolognese, kødsauce eller kødsovs – uanset hvad du kalder det, så er denne opskrift en af de bedste på den klassiske ret.
En af de største fejl mange laver, er at bruge alt for lidt tid på retten. Det er vigtigt at kødsovsen kan nå at samle sig ordentligt. Selve retten tager ikke lang tid at lave, men kræver at du laver den i meget god tid eller dagen før den skal bruges. Du har sikkert selv oplevet at en kødsovs smagte meget bedre dagen efter. Du kan sagtens lave den og spise den med det samme, men jeg vil alligevel anbefale at lave den i god tid, så den rigtigt kan stå og samle sig.
Vi bruger for det meste helt frisk hakket oksekød, men en af mine næste projekter, må være at investere i en kødhakker, så vi kan komme i gang med at hakke kødet selv. Vil du selv lave pastaen, kan du her se opskriften på hjemmelavet pasta

4 personer         1-4 timer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stort løg eller 2 små
  • 150 god bacon
  • 2 dl rødvin
  • 2-4 fed hvidløg
  • 1 dåse hakede tomater
  • 70 g tomatpure
  • 1,5 dl fløde (kan erstattes med 1 dl mælk)
  • frisk basilikum
  • 1 oksebouillon
  • salt & peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at stege baconen i en gryde. Når det er ved at være færdigt, tilsættes fint hakkede løg og steges med til de er karamelliseret
  2. Herefter tilsættes det hakkede oksekød og brunes godt af
  3. Når kødet er brunet tilsættes rødvinen. Rør godt sammen og lad det stå og simre til rødvinen ca. er halveret
  4. Pres hvidløgene i gryden og tilsæt hakkede tomater, tomatpure, lidt fint hakket basilikum og fløden
  5. Rør det hele godt sammen og bring det i kog. Hefter tilsættes bouillonterningen og salt og peber efter smag
  6. Lad det nu stå og simre på lav varme i 3-4 timer og rør rundt i det en gang i mellem. Laver du det dagen før du skal bruge det, kan du nøjes med 10 minuter og derefter køle det ned

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*