Verdens bedste kødsovs

Spaghetti bolognese, kødsauce eller kødsovs – uanset hvad du kalder det, så er denne opskrift en af de bedste på den klassiske ret.
En af de største fejl mange laver, er at bruge alt for lidt tid på retten. Det er vigtigt at kødsovsen kan nå at samle sig ordentligt. Selve retten tager ikke lang tid at lave, men kræver at du laver den i meget god tid eller dagen før den skal bruges. Du har sikkert selv oplevet at en kødsovs smagte meget bedre dagen efter. Du kan sagtens lave den og spise den med det samme, men jeg vil alligevel anbefale at lave den i god tid, så den rigtigt kan stå og samle sig.
Vi bruger for det meste helt frisk hakket oksekød, men en af mine næste projekter, må være at investere i en kødhakker, så vi kan komme i gang med at hakke kødet selv. Vil du selv lave pastaen, kan du her se opskriften på hjemmelavet pasta

Verdens bedste kødsovs

4 af 20 bedømmelser
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: Aftensmad, PastaSværhedsgrad: Let
Antal

4

personer
Forberedelse

30

minutter
Tilberedelse

3

timer 
Tid i alt

3

timer 

30

minutter

Nem og lækker opskrift på en rigtig god kødsovs. Start i god tid, så kødsovsen rigtig kan få lov til at simre.

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød

  • 1 l løg

  • 150 g god bacon

  • 2 dl rødvin

  • 3 fed hvidløg

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 70 g tomatpuré

  • 1,5 dl fløde (kan erstattes med mælk)

  • frisk basilikum

  • 1 oksebouillon

  • salt & peber

Fremgangsmåde

  • Start med at stege baconen i en gryde. Når det er ved at være færdigt, tilsættes fint hakkede løg og steges med til de er karamelliseret
  • Herefter tilsættes det hakkede oksekød og brunes godt af
  • Når kødet er brunet tilsættes rødvinen. Rør godt sammen og lad det stå og simre til rødvinen ca. er halveret
  • Pres hvidløgene i gryden og tilsæt hakkede tomater, tomatpure, lidt fint hakket basilikum og fløden
  • Rør det hele godt sammen og bring det i kog. Hefter tilsættes bouillonterningen og salt og peber efter smag
  • Lad det nu stå og simre på lav varme i 3-4 timer og rør rundt i det en gang i mellem. Laver du det dagen før du skal bruge det, kan du nøjes med 10 minuter og derefter køle det ned

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

5 Kommentarer

  1. Hej 😄
    Min kæreste og jeg ELSKER den her opskrift. Jeg er dog i tvivl om hvad du mener med at den skal simre i 10 min, hvis vi skal bruge den dagen efter. Skal den så simre 3-4 timer sagen efter? 😄

    • Vores Opskrifter

      Hej Kirstine
      Hvis du laver det samme dag som det skal spises, anbefaler jeg at du lader det simre i 3-4 timer.
      Laver du det dagen før det skal bruges, kan du nøjes med at lade det simre 10-15 minutter og herefter sætte det på køl. Så får det samlet sig i køleskabet og skal bare varmes op dagen efter.
      Jeg håber det giver mening 🙂

  2. Smager himmelsk. Har lavet den til familien adskillige gange.

  3. Bom bom, hvor nemt kan det være 🙂

  4. Kanon god kødsovs. Nem opskrift. Hele familien (2 voksne og 4 børn) Er vilde med den.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*