Wok med hakket oksekød og nudler

Wok med hakket oksekød og nudler
Wok med hakket oksekød, nudler og sprøde grøntsager er den helt perfekte wokret til de dage, hvor det skal gå lidt hurtigt. Retten tager ikke mere end 30 minutter at lave og så har du en sund og lækker wokret. Det gode ved wokretter er, at man nemt kan variere indholdet lige som man vil. Det er en fantastisk måde at få ryddet ud i køleskabet og tømt grøntsagsskuffen.
Vi bruger altid fuldkornsnudler, men man kan bruge lige de nudler man vil. Wok med hakket oksekød kan også sagtens laves med ris i stedet for nudler – det er i virkligheden kun fantasien, der sætter grænsen.
Prøv også denne wok med kylling, nudler og grøntsager.

4 personer         30 minutter

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 150 – 200 g nudler
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g sukkerærter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 1 chili
  • 4 spsk soja
  • 6 spsk østerssauce
  • 1-2 spsk riseddike
  • 2 spsk sukker
  • salt & peber

Fremgangsmåde

  1. Brun kødet i lidt olie på en pande
  2. Hak løg og chili fint, hæld det på panden til kødet og pres hvidløg over
  3. Tilsæt soja, østerssauce, riseddike og sukker. Rør det godt sammen og lad det stege i ca. 10 minutter
  4. Smag kødet til med salt og peber
  5. Kog vand og skold sukkerærterne i ca. 2 minutter
  6. Skær peberfrugter og sukkerærter i passende stykker og hæld det sammen med kødet
  7. Kog nudlerne som anvist på pakken og lad dem herefter dryppe af – skyl dem evt. i koldt vand
  8. Bland nudlerne sammen med kødet og grøntsagerne og server med det samme

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*