Mormors stang – indbagt skinke, champignon og flødeost

Indbagt skinke med champignoner og flødeost, kalder vi for mormors stang i vores familie. Opskriften er efterhånden flittigt brugt gennem et par generationer og det har altid været en populær ret til diverse frokoster. Mormors stang er utrolig nem at lave og så smager den altså bare fantastisk godt.
Fyldet kan man variere som vil, og der kan sagtens tilføjes en masse grøntsager, som peberfrugt, forårsløg osv.
Hvis der skulle være rester tilbage, kan det nemt lunes dagen efter.
Indbagt skinke, skinkestang eller mormors stang – uanset hvad du vælger at kalde den, så er den et garanteret hit på ethvert frokostbord.

Mormors stang – indbagt skinke, champignon og flødeost

0 af 0 bedømmelser
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: FrokostSværhedsgrad: Let
Antal

6

personer
Forberedelse

20

minutter
Tilberedelse

25

minutter
Tid i alt

45

minutter

Indbagt skinke, skinkestang eller mormors stang – uanset hvad du vælger at kalde den, så er den et garanteret hit på ethvert frokostbord.

Ingredienser

  • 270 g champignonger

  • 220 g skinkestrimler

  • 1 pakke pikant flødeost

  • 20 g smør

  • 1 æg

  • 6 butterdejsplader

Fremgangsmåde

  • Skyl champignonerne og skær dem i skiver
  • Smelt smørret i en gryde, når det er smeltet tilføjes champignonerne
  • Når champignonerne er blevet gyldne tilsættes skinkestrimler og flødeosten
  • Når flødeosten er smeltet tages gryden af varmen
  • Smør det ildfaste fad, fordel 3 butterdejsplader i bunden så de bukker op ad siderne
  • Fordel fyldet jævnt ovenpå butterdejspladerne
  • Læg de sidste 3 butterdejsplader ovenpå fyldet og forsøg at lukke kanterne helt til
  • Pensl butterdejspladerne med ægget
  • Sæt det ildfaste fad i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 20-25 minutter – eller til butterdejen er blevet gylden og sprød

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

Indbagt skinke og flødeost - Mormors stang

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*