Lækre og luftige pølsehorn

Lækre og luftige pølsehorn

Pølsehorn smager altid godt og herhjemme er det også en favorit, når der skal hygges lidt.
Jeg har forsøgt med mange forskellige opskrifter og det her er uden tvivl favoritten!
Pølsehornene bliver meget luftige og de holder i mange dage uden at de bliver tørre.

Jeg synes det giver lidt ekstra at drysse med sesamfrø, men du kan drysse med lige det du vil eller helt undlade drys.
Hvis de skal være lidt sundere, kan du vælge at bruge kyllingepølser.

24 stk         2 timer

Ingredienser

  • 80 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl vand
  • 3 spsk olie
  • 150 g grahamsmel
  • 150 g havregryn
  • 600 g hvedemel
  • 12 stk pølser
  • Andet: mælk og æg til pensling & evt. drys

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret og hæld mælk i. Tjek, om blanding er lillefingervarm/lunken. Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over og rør gæren ud i væsken

  2. Tilsæt æg, sukker, grahamsmel og havregryn og rør sammen. Tilsæt hvedemel, olie, vand og salt

  3. Ælt massen godt sammen, hvis den er for klisteret tilsæt evt. lidt mere mel

  4. Lad dejen hæve under et klæde i 45 minutter. Herefter deles den i 2 og rulles ud til en cirkel på et meldrysset bord. Hver cirkel skæres i 10-12 trekanter

  5. Skær pølserne i halve og rul herefter dejen om pølserne

  6. Stil pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve overdækket i yderligere 20 minutter

  7. Pensel dem med en blandingen af æg og mælk, og drys med sesamfrø

  8. Bages i 20 min. Ved 200°C almindelig ovn

Lækre og luftige pølsehorn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*