Ølbraiserede svinekæber

Ølbraiserede svinekæber
Ølbraiserede svinekæber er blevet meget populære – og med god grund! Svinekæberne kan blive helt utroligt møre og de vil helt sikkert være et hit, uanset hvem man serverer dem for.
Det kræver ikke de store evner i et køkken at lave ølbraiserede svinekæber, for det gode ved simremad er, at det stort set passer sig selv.
Man kan nøjes med at give svinekæberne 2 timer i ovnen, men det bliver faktisk kun bedre af at få et par timer mere. Derfor kan man roligt give dem længere tid, hvis man bare skruer ned for ovnen, som beskrevet i opskriften.
Til ølbraiserede svinekæber plejer vi at koge kartofler eller lave kartoffelmos. Hvis man ønsker lidt friskt til retten, kan man vælge at lave vores spidskålssalat.

Ølbraiserede svinekæber

4 personer         3 timer

Ingredienser

  • 1 kg svinekæber (spørg slagteren/dagligvarebutikken om de vil rense dem for sener)
  • 2 spsk. rapsolie
  • 3 gulerødder
  • 1 løg
  • 4 stængler selleri
  • 2 fed hvidløg
  • 5 timiankviste
  • 2 dl mørk øl
  • 10 g smør
  • 1 liter oksebouillon
  • 2 spsk. fransk æblecidereddike (kan undlades)
  • Salt & Peber

Fremgangsmåde

  1. Klargør svinekæberne ved at rense dem for sener hvis ikke det allerede er gjort
  2. Skær gulerødder, selleri, løg og hvidløg ud i grove stykker
  3. Brun svinekæberne godt af i en sauteringspande med rapsolie
  4. Tilsæt gulerødder, selleri, løg og hvidløg i panden og lad det stege i et par minutter
  5. Tilsæt timiankviste, øl, salt og peber og lad væsken koge ind til det halve
  6. Dernæst tilsættes bouillon og retten bringes i kog
  7. Læg låg på sauteringspanden og sæt den i en varm ovn ved 150°C ( det er vigtigt at tjekke at din pande kan tåle at komme i ovnen)
  8. Lad dem braisere i ovnen i minimum 2 timer – De kan sagtens tåle meget længere tid, så skal ovnen bare skrues ned på 100°C efter de 2 timer
  9. Når svinekæberne er færdige tages de ud af ovnen
  10. Fisk svinekæberne op af gryden og læg dem over i en dyb tallerken, husk at lægge staniol over for at holde dem varme
  11. Blend væsken af to omgange. Start med at hælde halvdelen af væsken over i en blender, tilsæt smør, æblecidereddike og salt – se nedenstående note
  12. Når al væsken er blendet, hældes det tilbage i sauteringspanden og smages til med salt og peber
  13. Læg svinekæberne tilbage i sauteringspanden og lad det hele stå et par minutter og simre inden servering – Velbekomme

Note: Væsken er varm i blenderen, så der skabes et tryk og man kan ende med at have sauce ud over hele køkkenet. Lad den øverste del af blenderlåget være lidt åben og læg eventuelt et viskestykke over blenderen når man starter den, så undgår man at blive brændt, hvis det skulle gå galt.

 

Ølbraiserede svinekæber

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*