Pasta med laks og spinat i cremet hvidvinssauce

Pasta med laks
Denne pasta med laks og spinat smager helt fantastisk. Den cremede hvidvinssauce giver retten en rigtig god balance og laksen bliver rigtig saftig og fyldt med smag. Vi valgte at købe de helt friske laksefileter fra Hav i Torvehallerne.
Den tager ikke lang tid at lave, og hvis du ikke har tiden til hjemmelavet pasta, kan du i stedet købe frisk pasta. Man kan sagtens bruge frisk pasta med smag, f.eks. spinatpasta eller anden grøntsagspasta. Denne pasta med laks kan også bruges som en let forret.

2 personer         45 minutter

Ingredienser

  • 200 g frisk pasta
  • 500 g laksefileter
  • 5 brune champignon
  • 1 løg
  • 1 citron
  • 50 g frisk spinat
  • 3 dl hvidvin
  • 2,5 dl fløde
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • salt & peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  2. Placer laksefileterne i et fad, skær citronen ud i skiver og læg dem oven på laksefileterne
  3. Hæld ca. 1,5 dl hvidvin i fadet og drys det hele med salt & peber – sæt laksen i ovnen i 18-20 minutter
  4. Hak løget fint og skær champignongerne i passerne størrelser
  5. Svits løgene på en pande og tilsæt herefter champignongerne
  6. Når champignongerne begynder at krympe, tilsættes resten af hvidvinen
  7. Lad det stå og simre ind til næsten halvdelen. Herefter tilsættes fløden og bouillonterningen
  8. Når laksen er færdig, hældes ca. halvdelen af hvidvinen fra fadet med i saucen
  9. Rør det godt sammen og lad det stå på middelvarme i 5-10 minutter til det bliver en cremet hvidvinssauce
  10. Del laksefileterne med en gaffel til mindre stykker, og fordel dem herefter i hvidvinssaucen
  11. Skyl spinaten grundigt og lad den dryppe helt af. Hak den i strimler og bland den i hvidvinssaucen
  12. Kog pastaen i letsaltet vand med lidt olivenolie
  13. Hæld alt vandet fra pastaen og hæld hvidvinssaucen i gryden til pastaen
  14. Top evt. med lidt frisk spinat og server med det samme

Pasta med laks i hvidvinssauce

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*