Luftige boller med havregryn og fuldkornshvedemel

Boller med havregryn
Denne opskrift på boller med havregryn, er opstået som en blanding af forskellige opskrifter og lysten til at eksperimentere lidt. Resultatet endte med at blive rigtig godt, så derfor får I også lige opskriften.
Bollerne smager rigtig godt, er super luftige og så er der masser af gods i dem. Det er en fordel hvis du har en køkkenmaskine, da dejen skal æltes meget grundigt.
Du kan toppe dem med lige hvad du har lyst til. Jeg dryssede nogle af dem med sesam og chiafrø, og lod de resterende være uden noget.

12-16 stk         3 timer

Ingredienser

  • 400 g hvedemel
  • 120 g fuldkornshvedemel
  • 100 g durum mel
  • 100 g havregryn
  • 50 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 30 g gær
  • 2 æg
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 3 dl vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 10 g bageenzymer (kan undlades)
  • 1 æg og lidt mælk til pensling

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret og hæld mælken i det smeltede smør – sørg for at det er lillefingervarmt
  2. Opløs gæret i smør og mælke blandingen
  3. Tilsæt æg, sukker, fuldkornshvedemel, durum mel, bageenzymer, havregryn og rør det godt sammen
  4. Herefter tilsættes hvedemel, olie, vand og salt
  5. Ælt dejen rigtig godt i gennem i minimum 15 minutter – det er en fordel, hvis du bruger en køkkenmaskine
  6. Når dejen begynder at slippe kanterne og bunden af skålen, skal den hæve overdækket i ca. 2 timer
  7. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den til 12-16 boller
  8. Læg bollerne på et bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter
  9. Pensel dem med en blanding af æg og mælk
  10. Varm ovnen op til 235°C varmluft med bagepladen i ovnen
  11. Når ovnen er varm flyttes bagepapiret med bollerne over på den varme bageplade
  12. Bag dem i 15 minutter

Luftige boller med havregryn og fuldkornshvedemel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*