Sprøde italienske boller – lækre og meget luftige

Lækre og luftige italienske boller

Med denne opskrift kan du lave boller, som du ellers kun får på italienske restauranter. De bliver sprøde, meget saftige og helt utroligt luftige – og så er det nogle rigtige smørtyve. De er faktisk ret simple at lave og kræver ikke mange ingredienser. Det er dog nødvendigt med en røremaskine, da dejen skal æltes meget og det er næsten umuligt at ælte den i hånden. Du kan bage bollerne samme dag, eller du kan vælge at hæve dem i køleskabet natten over, så de er klar dagen efter. Det er uden tvivl de mest luftige boller jeg har bagt til dato.

12-18 stk.        +3 timer

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 5 dl lunkent vand
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk akacie honning
  • 20 g gær (5 g gær hvis du koldhæver dejen)
  • 10 g bageenzymer (kan undlades)

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt akacie honning
  2. Bland mel, salt og bageenzymer og tilsæt blandingen lidt af gangen mens maskinen kører langsomt. Brug den flade krog og kør indtil dejen har en ens masse Dej til italienske boller
  3. Lad nu dejen hvile i 10-15 minutter og kør derefter maskinen på højeste niveau. Lad den køre indtil dejen begynder at kravle op af krogen
  4. Skift til dejkrogen og kør igen maskinen på det højeste niveau, indtil dejen slipper bunden af skålen – det kan godt tage 15-20 minutter Dej til italienske boller
  5. Når dejen har sluppet bunden af skålen, er den færdig og skal nu hæve lunt i 3 timer eller sættes på køl til dagen efter
  6. Tænd ovnen på 260°C varmluft (med bagepladen i ovnen) 30 minutter før bollerne skal ind
  7. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og hæld lidt mel over dejen
    Dej til italienske boller
  8. Hak den ud til boller med en dejskraber uden at trække for meget i dejen. Det gør ikke noget de har forskellige former
  9. Læg bollerne på et bagepapir, som herefter flyttes over på den varme bageplade i ovnen (jeg bruger en pizzaspade til at flytte dem)

    Dej til italienske boller

  10. Bag dem i 12-15 minutter på 260°C varmluft
    Lækre og luftige italienske boller

Sprøde italienske boller – lækre og meget luftige
5 / 5 - 3 stemmer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*