Sprøde italienske boller – lækre og meget luftige

Med denne opskrift kan du lave boller, som du ellers kun får på italienske restauranter. De bliver sprøde, meget saftige og helt utroligt luftige – og så er det nogle rigtige smørtyve. De er faktisk ret simple at lave og kræver ikke mange ingredienser. Det er dog nødvendigt med en røremaskine, da dejen skal æltes meget og det er næsten umuligt at ælte den i hånden. Du kan bage bollerne samme dag, eller du kan vælge at hæve dem i køleskabet natten over, så de er klar dagen efter. Det er uden tvivl de mest luftige boller jeg har bagt til dato.

Sprøde italienske boller – lækre og meget luftige

4 af 16 bedømmelser
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: Bagværk, Boller, Brunch, Morgenmad, OpskrifterSværhedsgrad: Middel
Antal

12

stk
Forberedelse

3

timer 

20

minutter
Tilberedelse

15

minutter
Tid i alt

3

timer 

35

minutter

Rustikke italienske boller, der bliver utroligt luftige og lækre.

Ingredienser

  • 500 g hvedemel

  • 5 dl lunkent vand

  • 2 tsk salt

  • 1 spk akacie honning

  • 20 g gær

  • 10 g bageenzymer (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt akacie honning
  • Bland mel, salt og bageenzymer og tilsæt blandingen lidt af gangen mens maskinen kører langsomt. Brug den flade krog og kør indtil dejen har en ens masse Dej til italienske boller
  • Lad nu dejen hvile i 10-15 minutter og kør derefter maskinen på højeste niveau. Lad den køre indtil dejen begynder at kravle op af krogen
  • Skift til dejkrogen og kør igen maskinen på det højeste niveau, indtil dejen slipper bunden af skålen – det kan godt tage 15-20 minutter (ellers tilføjes lidt mel ad gangen indtil den slipper)Dej til italienske boller
  • Når dejen har sluppet bunden af skålen, er den færdig og skal nu hæve lunt i 3 timer eller sættes på køl til dagen efter
  • Tænd ovnen på 260°C varmluft (med bagepladen i ovnen) 30 minutter før bollerne skal ind
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og hæld lidt mel over dejenDejen æltes
  • Hak den ud til boller med en dejskraber uden at trække for meget i dejen. Det gør ikke noget de har forskellige former

  • Læg bollerne på et bagepapir, som herefter flyttes over på den varme bageplade i ovnen (jeg bruger en pizzaspade til at flytte dem)
    Formning af italienske boller
  • Bag dem i 12-15 minutter på 260°C varmluftLækre og luftige italienske boller

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

3 Kommentarer

  1. Jan Bjerre Aagesen

    hej,
    Jeg synes, at bollerne er rigtigt gode, og bageenzymet giver det lige det ekstra..

    Jeg har blot udfordringen, at skorpen bliver blød efter ca 20 til 30 minutter..

    Har du et forslag til hvad jeg kan gøre anderledes.?? Opskriften bliver fulgt til punkt og prikke. Har prøvet med og uden damp, får samme resultat med at skorpen bliver blød efter et stykke tid.

  2. Meget lækre. Dog for meget salt – i hvert fald med mit salt og min måleske. Fint hvis salt også angives i gram.

  3. Dejlige sprøde, saftige og luftige boller. Første gang det er lykkedes mig at lave noget der ligner noget fra en god bager 🙂. Men jeg synes saltmængden er meget voldsom. Brugte kun 1 spsk (15ml), men alligevel lidt i overkanten smagsmæssigt. Men måske en supplerende angivelse i gram ville hjælpe med korrekt dosering.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*