Kanelsnegle

Kanelsnegle
Kanelsnegle – nem og lækker opskrift! Kanelsnegle kan bruges til næsten alle anledninger. Både når man skal kræse lidt for familien, til en fødselsdag eller som lidt lækkert til eftermiddags kaffen.

12 stk 1½ time

Ingredienser

  • 30 g gær
  • 1 spsk lunkent vand
  • 1 æg
  • 1 dl fløde
  • 6 spsk sukker
  • 255 g smør
  • 388 g hvedemel
  • 3 tsk kanel
  • mælk til pensling

Fremgangsmåde

  1. Udrør gæren i det lunkne vand
  2. Tilsæt æg, fløde, 2 spsk sukker og rør godt rundt indtil gæren er helt opløst
  3. Hæld melet i en seperat skål og tilsæt 175 g smør (man kan med fordel tage smørret ud ad køleskabet 30 minutter før, så den er blød at arbejde med)
  4. Arbejd smørret ind i melet med hænderne, indtil der ingen smørklumper er tilbage
  5. Gærblandingen hældes i melet og æltes godt sammen til en smidig dej
  6. Læg et rent viskestykke over dejen og lad den hvile lunt i ca. 30 minutter
  7. Imens dejen hviler, blandes 4 spsk sukker, 3 tsk kanel samt 80 g smør sammen i en skål
  8. Rul dejen ud i en rektangel og fordel kanel cremen
  9. Rul dejen sammen til en pølse og skær den ud i ca. 12-16 kanelsnegle
  10. Fordel dem på en bagerist med bagepapir og pensl dem med mælk
  11. Stil dem i ovnen ved 220°C i ca. 15-20 minutter

Kanelsnegle
4.5 / 5 - 2 stemmer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*