Kanelsnegle

Kanelsnegle
Kanelsnegle – nem og lækker opskrift! Kanelsnegle kan bruges til næsten alle anledninger. Både når man skal kræse lidt for familien, til en fødselsdag eller som lidt lækkert til eftermiddags kaffen.

12-16 stk 1½ time

Ingredienser

  • 30 g gær
  • 1 spsk lunkent vand
  • 1 æg
  • 1 dl fløde
  • 6 spsk sukker
  • 255 g smør
  • 388 g hvedemel
  • 3 tsk kanel
  • mælk til pensling

Fremgangsmåde

  1. Udrør gæren i det lunkne vand
  2. Tilsæt æg, fløde, 2 spsk sukker og rør godt rundt indtil gæren er helt opløst
  3. Hæld melet i en seperat skål og tilsæt 175 g smør (man kan med fordel tage smørret ud ad køleskabet 30 minutter før, så den er blød at arbejde med)
  4. Arbejd smørret ind i melet med hænderne, indtil der ingen smørklumper er tilbage
  5. Gærblandingen hældes i melet og æltes godt sammen til en smidig dej
  6. Læg et rent viskestykke over dejen og lad den hvile lunt i ca. 30 minutter
  7. Imens dejen hviler, blandes 4 spsk sukker, 3 tsk kanel samt 80 g smør sammen i en skål
  8. Rul dejen ud i en rektangel og fordel kanel cremen
  9. Rul dejen sammen til en pølse og skær den ud i ca. 12-16 kanelsnegle
  10. Fordel dem på en bagerist med bagepapir og pensl dem med mælk
  11. Stil dem i ovnen ved 220°C i ca. 15-20 minutter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*