Paneret torsk med honningglaserede rodfrugter

Paneret torsk
Paneret torsk er en hurtig og lækker måde at spise fisk. Den sprøde panering er et rigtig godt modspil til den helt bløde og saftige torsk. De kan både serveres med pomfritter eller honningglaserede rodfrugter som her. Vigtigst af alt, er at finde en god remoulade eller forsøge med en hjemmelavet.

De honningglaserede rodfrugter bliver både søde og rigtig sprøde. De er et rigtig godt alternativ til almindelig pomfritter eller andre kartofler. De er nemme at lave og så passer de stort set sig selv i ovnen.

4 personer         1 time 15 minutter

Ingredienser

Paneret torsk:

  • 500 g torskefileter
  • 4 æg
  • rasp
  • salt & peber
  • margarine

 

Honningglaserede rodfrugter:

  • 1.5 kg blandede rodfrugter (rødbeder, gulerødder, pastinakker)
  • 1 stort løg
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk akacie honning
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk tørret timian

Fremgangsmåde

Paneret torsk:

  1. Hæld æggene i en skål og rør dem let sammen
  2. Bland rasp med lidt salt og peber i en anden skål
  3. Vend fileterne i æggene og herefter i raspen – gentag for dobbeltpanering
  4. Steg dem ved middelvarme på en pande med rigeligt margarine

 

Honningglaserede rodfrugter:

  1. Skræl og skyl rodfrugterne
  2. Skær løg og rodfrugterne i strimler – de må ikke blive for tykke, da de så skal have længere tid i ovnen
  3. Hæld rodfrugterne i et ildfast fad
  4. Bland olie, akacie honning, salt og timian sammen og vend det derefter med rodfrugterne
  5. Sæt rodfrugterne i ovnen ved 200°C varmluft i ca. 60 minutter
  6. Rør jævnligt i rodfrugterne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*