Frikadeller med masser af smag

De bedste frikadeller
Frikadeller skal smage af noget og det har stor betydning hvordan du rører farsen sammen.
Det er vigtigt at kødet bliver rørt sejt med saltet først, så frikadellerne får den helt rigtige konsistens.
Jeg tilføjer altid bacon i frikadellerne – det giver en rigtig god smag og minder lidt om dem man køber hos slagteren.
Jeg har lavet rigtig mange frikadeller og prøvet et hav af opskrifter, men det er nu denne opskrift, jeg altid vender tilbage til. De er fyldt med smag og har den konsistens, som jeg mener en frikadelle skal have. Det er en fordel hvis du har en blender og en elpisker, men det kan sagtens lade sig gøre uden – men der skal røres meget! Hvis du ikke har en blender, skærer du bare baconen i endnu mindre skiver og putter direkte i farsen sammen med bouillonvandet.
Server dem eventuelt sammen med en god hjemmelavet kartoffelsalat.

4 personer         +1 time

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 spsk salt
  • 1 stort løg
  • 1 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 150 g bacon i skiver
  • ½ oksebouillonterning
  • 1,5 dl fløde

Fremgangsmåde

  1. Rør kødet sejt med saltet – brug en elpisker eller røremaskine
  2. Tilsæt æg, havregryn, fløde og løg og rør det godt sammen
  3. Kog vand og opløs den halve bouillonterning i 1 dl kogende vand
  4. Skær baconen i små skiver og hæld det i en blender sammen med boullionvandet
  5. Blend det godt sammen og hæld det over i farsen
  6. Rør nu farsen rigtig godt sammen og sæt den på køl i minimum 1 time
  7. Steg frikadellerne på en stegepande med masser af smør

Frikadeller med masser af smag

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*